آشپزی به سبک نابینایی قسمت اول

سلام به طرفداران پراپا قرص استقلال فردی.
رحلت پیامبر عزیزمون و شهادت امام حسن رو بهتون تسلیت میگم.
این دفعه با پست آشپزی در خدمت تونم.
اگه یادتون باشه و پستهای قبلی رو دنبال کرده باشید داشتیم فعلا غذاهای ساده و فوت و فن نابیناییش رو میگفتیم.
املت،نیم رو، خاگینه،تخم مرغ آبپز و شامی رو آموزش دادیم.
این بار تصمیم دارم به کمک خدای مهربون یه غذای خوش مزه و راحت و ساده رو بهتون آموزش بدم.
غذایی به نام سیب زمینی روغن که معمولا توی شهرهای مختلف طبخ میشه اما ممکنه یه خورده با هم تفاوت داشته باشه که این به صلیقه ی افراد بر میگرده.
خب بریم به سراغ این غذای خیلی راحت.

طرز پخت سیب زمین آب پز

از اونجایی که ما برای طبخ این غذا به سیب زمینی آبپز نیاز داریم طرز آب پز کردن سیب زمینی رو قبل از هر چیز آموزش میدیم.
باید توجه داشته باشیم که اگر سیب زمینی های ما مقدار زیادی گل داشته باشه باید از چند دقیقه قبل از پخت در یک ظرف محتوی آب قرار بدیم تا کمی خیس خورده و گل و لای که بهش چسبیده به راحتی ازش جدا بشه.
بعد زیر شیر تمیز بشوییم و در یک ظرف مناسب قرار بدیم و اون رو تا جایی که یکی دو بند انگشت روش قرار بگیره از آب پر کنیم.
یه قاشق غذاخوری نمک رو هم بهش اضافه میکنیم تا اگر سیب زمینی مون زیاد از حد پخته شد له و وارفته نشه و حتی ترک هم نخوره.
در صورتی که ظرف تون روهی بود مقداری آب لیمو هم داخلش بریزید تا رنگ پس نده و بعد از شستن سفید تر و براق تر بشه.
زیر شعله رو روشن و زیاد کنید تا وقتی که آب داخل ظرف به جوش بیاد و بعد شعله رو ملایم کنید تا سیب زمینی به آرومی بپزه.
بعد از یک ساعت در قابلمه رو بردارید و با چنگال داخل سیب زمینی ها فروکنید اگر به راحتی چنگال داخل سیبزمینی رفت این یعنی سیب زمینی کاملا پخته شده.
اما اگر نه باز هم بهش زمان بدید تا کاملا پخته بشه.
بعد که به نتیجه ی دلخواه رسیدید ظرف رو با یک و یا دو تا دستگیره بردارید و آب اضافی که داره رو توی سینک خالی کنید و بگزارید سرد که شد سیب زمینی ها رو پوست بکنید.

سیب زمینی روغن برای دو نفر

.
مواد لازم
سیبزمینی متوسط۲ تا ۳عدد،
پیاز متوسط ۱عدد
روغن جامد ۲قاشق غذا خوری،
نمک، نعناع، فل فل سیاه و زردچوبه به مقدار دل خواه،
طرز تهیه،
شما در ابتدای کار سیب زمینی تون رو آبپز میکنید و پوست کنده کنار میگذارید.
پیازی رو که داشتیم رو توی یک ظرف ریز خورد میکنیم و کنار میگذاریم.
ظرف مورد نظر تون رو روی شعله ی متوسط قرار میدید تا کمی داغ بشه و بعد روغن رو توش میریزید.
صدای داغ شدن روغن به گوش تون میرسه و بعد قطع میشه که نشون میده روغن کاملا داغ شده.
با یه قاشق داخل ظرف میگردونید تا مطمین بشید که روغن به تمام کف ظرف رسیده.
خب حالا نوبت به پیازها میرسه که میریزیدش توی روغن و هم میزنید تا مطمین بشید روی هم تلنبار نشدن و تمام کف ظرف پخش شدن.
نمک رو اضافه میکنید و دوباره به هم میزنید.
شعله رو ملایم میکنید و هر یکی دو دقیقه پیاز ها رو زیر و رو میکنید تا وقتی که با هم زدنشون متوجه میشید که کاملا نرم تر و سبک تر شدن و بوی خوبی هم ازش بلند میشه.
حالا پیازداغ تون حاضره.
خب شما باید زردچوبه و فلفل رو هم اضافه کنید و بعد از یک دقیقه بهم زدن شعله رو خاموش کنید.
توی این مرحله نعناع خشک رو بهش اضافه میکنید و مرتب به هم میزنید تا با داغی مواد نعناع تفت مختصری بخوره و بوی عطرش بلند بشه.
ظرف رو از روی اجاغ بردارید و دستگیره زیرش بزارید و روی زمین قرارش بدید.
حالا سیب زمینی های پخته رو بندازید توش و با یه گوشت کوب تا جایی که له میشه بزنیدش.
با قاشق محتویات ظرف رو بهم بزنید تا کاملا به خورد هم برن دیگه غذاتون حاضره.
بکشید توی یه ظرف و نوش جان.

نکته ها

۱هیچ وقت نعناع رو قبل از اینکه شعله رو خاموش کنید توی غذا نریزید چون نعناع خیلی حساسه و با حرارت مستقیم خیلی زود میسوزه و هم بوی بدی به غذاتون میده و هم رنگ اون رو سیاه و زشت میکنه.
۲نمک رو حتما بریزید توی سیبزمین که میخواید آب پزش کنید تا از هم نپاشه و ترک هم نخوره.
۳اگر موقع تست کردن سیب زمینی برای این که بفهمید پخته شده یا نه اگر متوجه شدید که هنوز پخته نشده و آبش هم تموم شده باید مقداری آب جوش توی ظرفش بریزید توجه کنید که حتما باید آب جوش باشه وگرنه سیب زمینی سفت میشه و دیرپز.
۴پوست سیب زمینی آب پز به راحتی با ناخن کنده میشه و نیازی نیست که حتما از چاقو استفاده بشه.

درباره کدبانو

مریم حسنی هستم خانه دار و امیدوارم در زمینه هایی که به لطف خدا مستقلم بتوانم برای دوستان مفید واقع شوم. مهارتهای من استقلال فردی، خانه داری آشپزی و دستی هم در پخت شیرینی جات دارم.
این نوشته در آشپزی, آموزش, دسته‌بندی نشده, نابینایان ارسال و , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

12 پاسخ به آشپزی به سبک نابینایی قسمت اول

  1. بانوی پاییزی می‌گوید:

    سلام
    چه جالب! من تا حالا نخوردم
    حتما باید امتحان کنم
    راستی خانم طرز تهیه تخم مرغ خاگینه رو کجای سایت گذاشتی من نتونستم پیداش کنم
    آخه من توی برگردوندن تخم مرغ مشکل دارم

    • سلام خانمی.
      خوبی؟
      عزیزم شما باید پست ورود کدبانوی کشور عشق به دنیای سپید رو باز کنید و داخل مطالبی که اونجا قبلا نوشتم پیداش کنی.
      البته این کار سختی نیست چون ما بالای هر لینک فهرستی از کارهایی که یاد دادیم قرار دادیم که شما به راحتی میتونی پیداش کنی.
      اگه باز هم به مشکلی بر خوردی بیا و توی همین پست مطرحش کن.
      سعی میکنم خیلی زود جواب گو باشم.
      مرسی که هستی.

    • کدبانو می‌گوید:

      سلام خانمی.
      خوبی؟
      عزیزم شما باید پست ورود کدبانوی کشور عشق به دنیای سپید رو باز کنید و داخل مطالبی که اونجا قبلا نوشتم پیداش کنی.
      البته این کار سختی نیست چون ما بالای هر لینک فهرستی از کارهایی که یاد دادیم قرار دادیم که شما به راحتی میتونی پیداش کنی.
      اگه باز هم به مشکلی بر خوردی بیا و توی همین پست مطرحش کن.
      سعی میکنم خیلی زود جواب گو باشم.
      مرسی که هستی.

  2. احمدرضا می‌گوید:

    درود بر شما راستش اولش که پست را بخونم وقتی فرمودید درود بر طرفداران پر و پا قرص استقلال فردی فکر کردم می خواید بگید استقلال تهران خخخخخخخ گفتم یا خدا این که عنوانش آشپزی بود ولی خارج از شوخی آفرین به کارتون ادامه بدید این عالی هست فقط این که اگر از همون اول نمک را در آب سیب زمینی ها بریزیم کمی دیرپز میشن باید بگذاریم آب حسابی جوش بیاد و سیب ها قدری پخته بشن من که این طوری عمل می کنم البته این در مورد تخم مرغ صدق نمی کنه وقتی می خوایم تخم مرغ آبپز بشه با ریختن مقداری نمک مانع شکستن اون ها میشیم و اصلا هم دیرپز نمیشن البته سیب زمینی هم نسبت به لوبیا و عدس واکنش کمتری نسبت به نمک نشون میده چون خودش پوست داره ولی پوستش نازک هست
    یا علی

    • سلام احمد رضا جان.
      من واقعا ازت عذر می خوام که دیدگاهت رو دیر دیدم.
      و همین باعث تاخیر در انتشارش شد.
      امیدوارم که عذرم رو بپذیری و متشکر از این که هستی داداش.

    • کدبانو می‌گوید:

      سلام.
      متشکر از دیدگاهتون.
      بله دقیقا همین طور هست.
      ما هم که توی شهر مون از آب شیرین کن استفاده میکنیم معمولا حبوبات و سیب زمینی و مانند اون ها رو با آب شیرین بار میذاریم.
      ولی این رو نمیدونستم که نمک باعث دیر پز شدن سیب زمینی میشه.
      حتما با این روش هم امتحان میکنم.
      متشکرم.

  3. محمد حسنی می‌گوید:

    سلام به کدبانوی مهربون دنیای سپید و تشکر به خاطر آموزش غذای تخصصیتون، «سیبزمینی!.»
    قبول دارین هشتاد در صد خانمها با سیبزمینی کدبانو شدن؟!.
    به عبارتی واضحتر، قبول دارین هشتاد در صد آقایون زندگی مشترکشون رو با سیبزمینی آغاز کردن؟!/خخخ.
    شوخی کردم ولی واقعاً تشکر.
    سیبزمینی هم میتونه غذای خیلی خوبی باشه/ممنون به خاطر آموزش.

    • کدبانو می‌گوید:

      سلام جناب حسنی.
      سیب زمینی خواص زیادی داره که یکیش هم اینه که هر آقایی دوستش داره و این کار ما خانم ها رو راحت میکنه.
      مثلا همین سیب زمینی سرخ کرده ی خودمون ببین چطور همه براش سر و دست میشکونن؟
      کمتر کسی هم پیدا میشه که دوستش نداشته باشه.
      خدا رو شکر تنها چیزی هم هست که اون قدر زیاد توی کشور مون پیدا میشه که بین صاحب نظرهای محترم اختلافه که باید گونی گونی به مردم بدن و یا صداشو در نیارن و خاکش کنن.
      خخخخخخ
      حالا برم تا قضیه سیاسی نشده.

  4. بانوی پاییزی می‌گوید:

    متشکرم ازت
    خوندمش
    اما مریم جان یه سؤال برام پیش اومد: برای برگردوندن تخم مرغ خاگینه اگه انبر در دست رس نبود چه کار کنیم؟
    ببخشیدا چون گفتی اونجا کامنت ندید اینجا ازت پرسیدم بازم اگه جای دیگه ای باید بپرسم بگو برم اونجا
    بعدشم من واسه نیمرو وقتی با قاشق به هم میزنم نمیدونم چرا نصفش میپزه بازم یه مقدار وسطش عسلی میشه که وقتی اون وسط رو هم میخوام درستش کنم تخم مرغ میسوزه خخخ

    • کدبانو می‌گوید:

      نه عزیزم لطف کردی کامنت گذاشتی.
      ببین خانمی شما اگر بخواید مثلا برای دو نفر خاگینه درست کنی باید
      ۱سه تا تخم مرغ رو توی یک ظرف بشکنی و با چنگال مرتب به هم بزنی تا جایی که مطمین بشی تخم مرغت یک دست شده و دیگه زرده به صورت گلوله توی ظرفت نیست.
      ۲یک قاشق غذا خوری آرد گندم رو بهش اضافه کن و مرتب بهمش بزن تا جایی که یه موادی به دست میاری که نه خیلی شل هست و نه سفت.
      مثلا قاشق رو که توی ظرفت میگردونی زیر دستت حس میکنی که یه موادی شبیه ماست داری.
      ۳نمک رو که بهتره نصف قاشق مربا خوری باشه رو بهش اضافه کن و به هم بزن تا نمک به همه موادت برسه.
      انگشتت رو آروم به موادت بزن و بچش ببین نمکش خوبه یا نه. اگر کم بود یه کمی دیگه اضافه کن.
      ۴ماهی تابه رو بزار روی شعله تا داغ بشه و بعد یک قاشق غذا خوری روغن جامد بریز توش تا آب و داغ بشه.
      با پشت قاشق تمام کف ماهی تابه رو روغنی کن

      ۵بعد موادی رو که آماده کردی بریز توش.
      مرتب به هم بزن و شعله رو ملایم کن و بهش دو سه دقیقه زمان بده تا زیرش سرخ بشه.
      برای اینکه متوجه بشی کی سرخ شده بعد از تایمی که گفتم با قاشق از یک طرف ظرف آروم ببر زیر خاگینه اگر راحت از تابه جدا شد و زیرش هم خشک بود یعنی سرخ شده.
      حالا چطوری بدون برگردون برش گردونیم؟
      ۶یک ظرفی که بزرگ تر از تابت هست رو بزار لبه ی سینک و مقداری آب سرد توش بریز.
      زیر تابه رو خاموش کن و با یک یا دو تا دستگیره برش دار و تهش رو توی ظرف آب سرد بزار.
      مواظب باش خیلی فشارش ندی که آب از لبه تابه بگذره و بره توی خاگینه.
      چند لحظه که نگهش داری تابه سرد میشه و خاگینه هم کاملا و قلفتی ازتابه کنده میشه.
      تابه رو روی سینک بزار و با دستت خاگینه رو از دو طرف بگیر و برش گردون.
      نگران نباش از هم نمیپاشه.
      هم کاملا به هم متصله و هم سفت شده.
      بعد که برش گردوندی ببر بزار روی شعله و روشنش کن تا اون طرفش هم سرخ بشه.
      همون طور که تست کردی تا متوجه بشی سرخ شده یا نه همون کار رو دو باره انجام بده.
      با این تفاوت که همیشه طرف دوم همه غذاهای سرخ کردنی زودتر سرخ میشه.
      امیدوارم به دردت بخوره.
      هر سوالی داشتی در خدمتم.

  5. بانوی پاییزی می‌گوید:

    متشکرم عزیزم جوابهات کاملا عالی و کامل بود
    متشکرم که اینقدر صادقانه وقت میذاری و جواب میدی.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً این معادله ی امنیتی رو هم حل کنین تا مطمئن بشیم یه وقت خدایی نکرده رباط نیستین! *