آشپزی به سبک نابینایی قسمت دوم

بنام او که بی دریق عشق ورزید تا آسمان بی منت ببارد.
سلامی از جنس دلهای پاک و مهربون تون.
این بار با سه نوع غذای متفاوت اومدم خدمت تون.
غذاهایی که معمولا همه دوستش دارن و نیازی هم به پخت و پز نداره.
یعنی در واقع جزء سالاد ها محسوب میشه.
اولیش سالاد شیرازی محبوب و معروف خودمونه، دومیش سالاد با سس هست، و سومیش هم ماست و خیار.
این دفعه دیگه راستی راستی افراد مجرد باید دست به کار بشن و برای تمرین هم که شده یکی از این سه تا رو درست کنن که خدایی دیگه اینها هم راحتن و هم شما میتونید به اندازه خودتون درست کنید تا اگر خوب شد از این به بعد شما مسوؤلیت درست کردن سالاد رو توی خونه به عهده بگیرید و به خواست خدای مهربون یواش یواش کارهای بزرگتری رو توی خونه انجام بدید.
انشاالله بعد از مدتی که خانواده به توانایی های شما اطمینان پیدا کردند شما میشید یکی از اعضای فعال و مستقل خانواده.
پس دوستان همه چیز دست خودمون هست.
من چند روز قبل با مادر یکی از دوستان که تا قبل از این به سراغ اجاغ گاز نمیرفت و به لطف خدا و پشت کار خودش حالا به راحتی چای درست میکنه صحبت میکردم ایشون میگفتند خدا رو شکر فلانی یاد گرفته چای دم میکنه و حالا که پدرش از بیرون میاد چای حاضره. خدا میدونه که چقدر خوشحال شدم و همین یعنی مزد این حد اقل کاری که من انجام میدم و برای همنوع خودم مطلب مینویسم.
هرچند کامنت کم باشه، استقبال چندانی نداشته باشه، اینها مهم نیست، مهم اینه که حتی فقط یک نفر فقط یک نفر از این مطالب استفاده کنه و توی زندگیش به کار بگیره.
خب بریم به سراغ آش پزی امروز که پختنی نداره.
سالاد شیرازی برای یک نفر
مواد لازم،
خیار دو عدد متوسط،
پیاز یک عدد کوچک،
گوجه فرنگی یک عدد بزرگ،
آب غوره یک فنجان،
نمک یک قاشق چای خوری،
نعناع خشک یک قاشق مربا خوری،
فلفل سیاه یک قاشق چای خوری،
طرز تهیه
خیار، گوجه فرنگی و پیاز رو تمیز بشویید و توی یک سبد کوچیک بزارید تا آبش بره.
بعد ته گوجه و خیار رو بگیرید و پیاز رو هم همونطور که توی دستور پیاز داغ گفته بودم پوست بکنید و ریز توی یک ظرف خورد کنید.
توجه
ریز کردن گوجه اینطوریه که شما بعد از این که ته گوجه رو در نظر گرفتید و خوب لمسش کردید چاقو رو لبه ته گوجه بزارید و همونطور که داخل گوجه فرو میکنید و برش میدید سعی کنید چاقو رو بچرخونید تا ته گوجه به صورت گرد ازش جدا بشه. بعد چاقو رو درست وسط قسمتی که ته گوجه رو ازش جدا کردید بزارید و به آرومی داخل گوجه فرو کنید تا گوجه از وسط به دو نیم بشه. بعد نصفش رو کنار بزارید و نصف دیگه رو توی دستتون بگیرید. حالا سعی کنید از بالا به پاینش رو یک برش از کناره بزنید تا برش های باریک باریک بهتون بده. بعد یکی از اون برش های باریک رو توی دستتون بگیرید و با چاقو ریز ریزش کنید. این کار رو تا تموم شدن گوجه ادامه بدید.
با پیاز هم مثل گوجه رفتار کنید.
خیار رو توی دست تون بگیرید و خوب لمسش کنید و بعد سعی کنید از وسط با چاقو نصفش کنید. فقط از طولش نصف کنید و نصف دیگه رو بزارید کنار، بعد با چاقو از سر خیار شیارهای کم عمق تا تهش ایجاد کنید به طوری که از هم جدا نشه، مثلا چطور خدایی نکرده به کسی تو سری میزنید سعی کنید خیار رو توی دست تون بگیرید و با چاقو بهش توسری های کم عمق بزنید و خیار رو کمی بچرخونید و مجددا بهش توسری بزنید، ببخشید که مثال از این قشنگتر نداشتم بزنم. خب حالا خیارتون برای ریز شدن آماده هست. شما باید سعی کنید از بالا خیارتون رو به صورت نازک نازک حلقه حلقه کنید. تا جایی این کار رو ادامه بدید که احساس کنید جای ضربات توسری تموم شده و دوباره بزنیدش. و حلقه کنید.این کار رو تا آخر انجام بدید. با نصفه دیگه هم همین کار رو انجام بدید.
مواد سالاد رو که کاملا ریز کردید تمام موادی که بالا ذکر شد رو بهش اضافه کنید و بزارید یه نیم ساعت به خورد هم برن.
نوش جان.
سالاد با سس هم تقریبا همین مدلی هست فقط باید کاهو هم توی این مواد ریز خورد بشه و بعد از سس فرانسوی که قوطی شبیه به شامپو داره و یا سسهای آماده ی معروف استفاده کنید که برای نابیناها راحت تر هست و خیلی هم خوش مزه هستن.
درضمن اگر از سسهای آماده بجز سس مایونز معمولی استفاده میکنید سالادتون نیاز به ادویه و نمک ندداره و فقط شما مواد رو ریز میکنید و سس رو به اندازه ای که سطح سالاد رو بپوشونه روش میریزید.
ولی سس مایونز باید طعمدار بشه و به تنهایی مزه اش جالب نیست.
برای ماست و خیار هم شما گوجه و کاهو رو حذف کنید و این دیگه بستگی به سلیقه تون داره که با رنده درشت رنده بزنید و آب اضافی پیاز و خیار رو بگیرید و یا ریز خوردش کنید و تا جایی که مواد رو بپوشونه ماست بهش اضافه کنید به همراه نمک، فلفل، و نعناع به همون مقداری که بالا ذکر شد درست کنید.
سوالی، پیشنهادی، انتقادی چیزی بود ممنون میشم تو کامنتا بنویسید.

درباره کدبانو

مریم حسنی هستم خانه دار و امیدوارم در زمینه هایی که به لطف خدا مستقلم بتوانم برای دوستان مفید واقع شوم. مهارتهای من استقلال فردی، خانه داری آشپزی و دستی هم در پخت شیرینی جات دارم.
این نوشته در آشپزی, آموزش, دسته‌بندی نشده, نابینایان ارسال و , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

6 پاسخ به آشپزی به سبک نابینایی قسمت دوم

  1. بانوی پاییزی می‌گوید:

    سلاااام مریم خانمی خوبی؟
    میگم خععلی با حال گفتی تو سری رو خوب اومدیااااا خخخ
    ولی خیلی خوبه که جزئیترین چیزها رو هم آموزش میدی
    دوستان واقعا حیفه که از ایشون قدردانی نشه
    متشکرم از این همه وقتی که میذاری
    سالاد شیرازی رو من خععلی دوست میدارم
    سس هم همینطور اما مامانم نمیذاره سس بگیریم خخخ میگه چربه
    اما من وقتی نیستش یواشکی سالاد با سس درست میکنم
    الفراااااااااار تا مامانم نیمده

    • کدبانو می‌گوید:

      سلام بانو.
      چطوری؟
      خوشحالم که خوشت اومد.
      همین قدر که تو و دوستان کمی که داریم میان و لطف میکنن و کامنت میزارن برای من کافیه.
      ممنون که همیشه هستی.

      • کدبانو می‌گوید:

        درضمن یه مطلب که فراموش کردم بگم این هست که یک وسیله ای توی بازار هست که شما میتونید مواد سالاد رو با اون هم خورد کنید.
        اسم این وسیله خورد کن هست که چیزی شبیه یک قابلمه کوچک هست و سه تا پره ی خیلی تیز کف این ظرف یا بهتر بگم مخزن همون خورد کن قرار داره به دسته ی روی در ظرف متصل هست که شما در رو از روی ظرف بر میدارید و موادی مثل خیار و گوجه و پیاز رو هر کدوم جداگانه به قطعات بزرگ خورد میکنید و توی ظرف روی تیغه ها قرار میدید و درش رو میبندید.
        زیر در یک یک نری وجود داره که شما دقیقا باید در رو طوری روی ظرف قرار بدید که این وارد اون مادگی که روی تیغ ها وجود داره بشه و در ظرف درست و محکم بسته بشه.
        بعد یک دسته روی در قرار داره که شما با چرخوندن اون میتونید مواد داخل مخزن رو ریز کنید.
        این مخزن شیشه ای ماننده و بیناها راحت میتونن ببینن که مواد به اندازه دلخواه ریز شده یا نه؟
        اما برای ما نابیناها بارهای اول باید مرتب در ظرف رو برداریم و مواد رو چک کنیم، ولی با مرور زمان که قلق دستگاه به دستمون اومد دیگه میدونیم که چند بار باید دسته رو بچرخونیم تا مواد اون طور که دل مون میخواد بشه.
        این دستگاه قیمت مناسبی داره یعنی فکر نکنم بیشتر از بیست هزار تومان باشه.
        اما در هر حال اگر با دست سالاد رو خورد کنید به نظر من خوش مزه تر میشه، ولی یه موقع هایی هست که مهمون زیاد داریم و وقت این که بشینیم و سالاد خورد کنیم رو نداریم.
        در اون صورت این دستگاه چیز خوبیه و کلی به دردتون می خوره.

        • محمد حسنی می‌گوید:

          سلام.
          اولش اجازه بدین من یه افشاگری کنم، جیگرتون حال بیاد، بعداً میریم سراغ ادامه ی دیدگاه:
          آقا، اون بنده ی خدایی بود که خانم کدبانو میگفت مامانش با خانم کدبانو صحبت کرده و بهشون گفته که از وقتی بچه مون طرز دم کردن چای رو از شما یاد گرفته، باباش که میاد خونه چای آمادهست، اون بنده ی خدا منم!/خخخ.
          خب حالا که افشاگری کردم و دلم خنک شد، بریم سراغ ادامه ی کامنت:
          خانم کدبانو، تشکر به خاطر پست خوبتون ولی خداییش دلم آب افتاد.
          آخه نمیدونم آخرین باری که سالاد سس ماینزی خوردم کی بود، شاید هم دست‌پخت خودتون بوده ولی هرچی هم که بود، کلی کیف کردم.
          اگه میشه بازم درست کنین و بذارین تو آپلودسنتر سایت.
          قول میدم لینک دانلودش رو به هیشکی ندم و فقط خودم دانلود کنم و بخورم/تشکر.

          • کدبانو می‌گوید:

            سلام جناب حسنی.
            بابا دست شما درد نکنه یعنی نخود توی دهن شما خیس نمیخوره ها.
            ببینم پس من این همه به خودم زحمت آموزش میدم که آخرش خودم درست کنم بزارم توی آپلود سنتر؟
            یعنی بابا ای ول داری.
            شما که اینطوری باشید وای به حال غریبه ها.
            باشه حالا چون ما یه آقا محمد بیشتر نداریم این دفعه که اومدم اونجا یا شما تشریف آوردید خونه ی ما قول نمیدم اما سعی میکنم از نزدیک ناظر باشم تا شما با توجه به آموزشاتی که دادم درست کنید و من تستش کنم.
            تمرین تا اون روز فراموش نشه که من اهل نمره دادن های الکی نیستما.

  2. محمد حسنی می‌گوید:

    زحمت میکشین تو رو خدا/این همه ارفاق و بخشندگی هم خوب نیستااا، از ما گفتن بود.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً این معادله ی امنیتی رو هم حل کنین تا مطمئن بشیم یه وقت خدایی نکرده رباط نیستین! *