آشپزی به سبک نابینایی قسمت سوم

به نام خالق هستی.
سلام و هزاران درود به دوستان توانمند و کوشا.
آغاذ هفته ی وحدت و به روایتهای اهل تسنن ولادت رسول اکرم (ص) رو بهتون تبریک میگم و از صمیم قلبم از خدای مهربون هفته ای سرشار از رحمت و مودت رو براتون میخوام.
دوستانی که تمام پستهای کدبانو رو خوندن اعم از اونهایی که توی سایت کشور عشق گذاشته بودم و پستهایی که اینجا قرار دادم کاملا متوجه هستند که ما برای آشنایی عزیزان با اجاغ گاز، روشن کردن اون، آشپزی های ساده مثل پیازداغ درست کردن،سرخ کردن سیب زمینی،شامی و غیره رو آموزش دادیم تا همه بتونند راحت از پس غذاهای ساده بر بییان و اگر با دستور آشپزی جدیدی رو به رو شدند به راحتی و بدون کمک کسی بتونند سرخ کردنی ها، برگردوندنی ها، پخت و پز های ساده و غیره بر بییان.
فکر میکنم با این وجود وقت آموزش پخت پلو ها فرا رسیده و خوبه برای این کار از پلوی سفید و یا همون برنج ساده ی خودمون شروع کنیم.
پلوی ساده برای دو نفر،
مواد لازم،
برنج دو فنجان سر پر
نمک دو الی سه قاشق غذا خوری،
روغن دو قاشق غذا خوری،
آب سه الی چهار لیوان،
طرز تهیه.
برنج رو خیس کنید.
به این شکل که با مقدار آبی که گفته شد که بهتره سردی و یا گرمی آب رو بسته به برنج تون که هندی هست یا ایرانی انتخاب و خیس بشه.
برای برنج های ایرانی درجه یک آب ولرم و برای برنج های هندی از آب داغ استفاده کنید تا بعد از پخت برنج شما کیفیت بالاتری داشته باشه.
برنج رو به همراه آب در ظرف مناسبی بریزید و نمک رو بهش اضافه کنید و اجازه بدید تا حد اقل یک ساعت خیس بخوره.
شما اول یک قابلمه چهار نفره رو انتخاب میکنید و آب رو میریزید توش و درش رو میزارید و روی شعله قرار میدید و زیرش رو روشن میکنید تا به جوش بیاد.
بعد از ۵ تا ده دقیقه که این بستگی به دمای هوای شهری که توش زندگی میکنید در قابلمه رو بر میدارید و خوب گوش میکنید ببینید صدایی مثل خارج شدن گاز نوشابه ازش شنیده میشه و یا حرارتی ازش میزنه بالا که مرطوب باشه یا نه؟
اگر نشانه های بالا اتفاق افتاد معلوم میشه که آبتون به جوش اومده.
خب حالا آب برنج رو آروم توی سینک خالی کنید و برنج رو به قابلمه منتقل کنید.
برای خالی کردن آب برنج حتما دست تون رو جلوی برنج توی ظرف بگیرید تا برنج از ظرف خارج نشه.
یادتون باشه که برنج رو توی یک ظرف پلاستیکی خیس کنید تا وقتی خواستید اون رو توی آب جوش بریزید ظرف تون بخاطر تماس نزدیکی که با حرارت داره داغ نشه و دست تون رو خدایی نکرده نسوزونه.
بعد از خالی کردن برنج توی آب جوش حتما دست تون رو داخل ظرفی که برنج رو توش خیس کرده بودید بکشید تا مطمین بشید دیگه کلا خالی شده.
ظرف رو توی سینک بزارید و یک آبکش کوچیک در حدی که برنج توش جا بشه رو روش بزارید به طوری که آبکش روی ظرف قرار بگیره و توش نیفته.
حالا با یک کفگیر یه هم به برنج بزنید و بهش اجازه بدید تا صدای قل قل ازش بلند بشه.
بعد کفگیر رو زیر برنج بزنید و کمی از اون رو بالا بیارید و با دو تا انگشت یکی دو تا از دونه های برنج رو بردارید و تست کنید ببینید نرم شده یا نه.
برنج باید زیر دندون به راحتی له بشه اما نه طوری که مثل آش باشه دقیقا بخوام بگم باید یه کوچولو از برنجی که پخته شده و میخوریم سفت تر باشه تا وقتی دم میکشه شل نشه و شما به جای پلو شفته پلو نپزید.
برنج که به اندازه ای که گفته شد نرم شد زیر گاز رو خاموش کنید و با دوتا دستگیره قابلمه رو بردارید و محتویاتش رو توی همون آبکش خالی کنید.
سعی کنید قابلمه تون دسته ی عایق داشته باشه و برای بارهای اول از آبکش پلاستیکی استفاده کنید تا وقتی اون رو جا به جا میکنید دست شما نسوزه.
اما برای بلند مدت خوب نیست از آب کش پلاستیکی استفاده بشه بهتره رویی باشه.
خب حالا قابلمه رو زیر آب سرد بگیرید و محتویاتش رو با دست کاملا توی آبکش خالی کنید.
قابلمه رو روی گاز بزارید و شعله رو روشن کنید تا آب داخل و اطراف اون کاملا بخار بشه.
اولش که اون رو روی حرارت میزارید صدای جیز جیز میده که وقتی آبش کاملا بخار شد ساکت میشه.
بعد یک قاشق روغن رو توی اون میریزید و کمی صبر میکنید تا داغ بشه و بعد برش میدارید و میزاریدش روی سینک.
برنج رو زیر آب سرد میگیریم تا شوری اضافیش گرفته بشه مدام یکی دو تا دونه اش رو بخورید تا ببینید نمکش اندازه هست یا نه.
بعد با کفگیر بریزیدش توی قابلمه که صدایی مثل جلززززز ولززززز میده که نترسید طبیعی هست.
بعد که همه رو توی قابلمه خالی کردید با کفگیر از اطراف به سمت وسط جمعش کنید مثلا یک کوه وسط قابلمه جمع کنید که اطرافش از دیواره قابلمه فاصله داشته باشه.
حالا بزاریدش روی شعله بالا و یک قاشق روغن بریزید روش و دمکنی رو دور در قابلمه ببندید و درش رو بزارید.
حالا دست تون رو خیس کنید و با یکی دو تا انگشت به دیواره های قابلمه آروم ضربه بزنید اگر صدای چیس چیس داد یعنی بخار توی قابلمه افتاده و شما باید حرارت رو کاملا ملایم کنید.
بعضی از گازهای طوری هستند که وقتی شعله رو برعکس بچرخونی تا آخر خاموش نمیشه بلکه ملایم میشه ولی برخی ها هم اینطور نیست و شما باید از صدای فیس فیس اون متوجه بشید که حرارت بالاست یا پاین.
بعد از ملایم کردن شعله نهایتا ۲۰دقیقه بعد برنج تون آماده هست.
اگر تایم گرفتن براتون سخته میتونید بوی عطر برنج تون که بلند شد در قابلمه رو بردارید و یکی از دونه های برنج رو تست کنید اگر دم کشیده گاز رو خاموش کنید.
وای پست خیلی طولانی شده ببخشید.
موفقیت روز افزون رو براتون آرزو دارم.

درباره کدبانو

مریم حسنی هستم خانه دار و امیدوارم در زمینه هایی که به لطف خدا مستقلم بتوانم برای دوستان مفید واقع شوم. مهارتهای من استقلال فردی، خانه داری آشپزی و دستی هم در پخت شیرینی جات دارم.
این نوشته در آشپزی, آموزش, دسته‌بندی نشده, نابینایان ارسال و , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

2 پاسخ به آشپزی به سبک نابینایی قسمت سوم

  1. بانوی پاییزی می‌گوید:

    مرسی مریم اینم عالی توضیح دادی
    احسنت

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً این معادله ی امنیتی رو هم حل کنین تا مطمئن بشیم یه وقت خدایی نکرده رباط نیستین! *