آشپزی به سبک نابینایی قسمت ششم کشک بادمجان

سلام به دوستان همیشه پر انرژی و کدبانوهای گل.
خوبید؟
خوشید؟
سرحالید؟
خب خدا رو شکر.
این بار با یه غذای خوشمزه و راحت دیگه در خدمت تونم.
اسم این غذا به زبون قمی میشه داشتی
به زبون خودمون میشه کشک و بادمجون.
حالا طرفدارهای کشک و بادمجوناش این مطلب رو تا آخر دنبال کنن تا یه کشک بادمجون خوشمزه رو بهشون آموزش بدم.
خب این غذا بیشتر دور همی میچسبه و بهتره زیاد درست کنید و یه شام خوشمزه و راحت رو در کنار اعضای خانواده و یا دوستان خیلی صمیمی داشته باشید.
خب مواد لازم برای پنج شش نفر،
بادمجان دلمه ای و بزرگ سه کیلو
کشک بستگی به این داره که چقدر کشک دوست داشته باشید ولی معمولش سی صد گرم
پیاز بزرگ یک عدد
نمک نصف قاشق غذا خوری
فلفل سیاه یک قاشق مربا خوری
زردچوبه یک قاشق مربا خوری
پودر سیر یک قاشق چایی خوری
نعناع دو قاشق مربا خوری
روغن یک قاشق غذاخوری
طرز پخت
ببینید دوستان این غذا به دو روش درست میشه که هر دو رو خدمت تون میگم که هر کدوم براتون راحت تر بود رو درست کنید و نوش جانتون کنید.
اگر نانوایی نزدیک خونه تون هست بادمجون ها رو ببرید و بدید به نانووا و ازش بخواید که براتون تنوری کنه.
یعنی به سیخ بکشه و بزاره توی تنور تا کبابی بشه.
بعد با یک ظرف مثلا قابلمه برید و بادمجونها رو تحویل بگیرید و بیارید خونه یه خورده که خنک شد پوستش رو بگیرید و بندازید توی یه ظرف دیگه و خوب با گوشت کوب بکوبیدش تا له بشه.
بعد توی یه قابلمه دیگه روغن رو بریزید و پیاز رو ریز خورد کنید و روغن تون که داغ شد بهش اضافه کنید و خوب به هم بزنید تا یه خورده نرم و سبک بشه.
نمک، فلفل و زردچوبه رو بهش اضافه کنید و به هم بزنید تا کاملا مخلوط بشن.
در آخر هم پودر سیر رو اضافه کنید و یک دور هم بزنید و گاز رو خاموش کنید تا پودر سیر نسوزه.
بعد از اینکه شعله رو خاموش کردید بلافاصله نعناع رو اضافه کنید و خوب با مواد مخلوط کنید.
خب بریم به سراغ بادمجونها
اونها رو هم توی پیازداغی که درست کردیم میریزیم و کاملا با هم مخلوط میکنیم.
بادمجون آب انداخته و باید دوباره گاز رو روشن کنیم تا آب بادمجون گرفته بشه.
مدام غذا رو هر یکی دو دقیقه به هم میزنیم تا مطمین بشیم که غذا کاملا بدون آب شده.
روش نابینایی
وقتی قاشق رو توی قابلمه میگردونیم سفت شدن غذا رو حس میکنیم و همینطور باید مواظب باشیم که غذا ته نگیره مثلا قاشق رو کف ظرف بکشیم وقتی متوجه شدیم که غذا هم سفت شده و هم به ته ظرف نچسبیده یعنی آماده هست.
یه روش دیگه هم برای نابیناها هست
وقتی غذا رو با قاشق به یک طرف قابلمه جمع میکنیم و با پشت قاشق به اون طرف دیگه که خالی هست ضربه میزنیم دیگه شلپ شلپ نمیکنه و این یعنی غذا دیگه آبش جمع شده.
دوستان ما میتونیم این روش رو برای بیشتر غذاها که باید منتظر بشیم تا آبشون تموم بشه استفاده کنیم.
بعد از آماده شدن غذا اون رو توی بشقاب میکشیم و روشون هم به دلخواه کشک میریزیم.
بعضی ها کشک رو کمتر دوست دارن و بعضی ها بیشتر.
نسبت به صلیقه تون یکی و یا دوتا قاشق غذا خوری کشک میریزیم و کاملا با هم مخلوط کرده نوش جان میکنیم.
اما روش دوم پخت این غذا.
شما میتونید به جای این که بادمجون ها رو توی تنور کباب کنید اونها رو توی خونه پوست کنده و با مقداری آب بزارید تا خوب بپزه.
مقدار آب باید هم سطح با خود بادمجان باشه یعنی کمتر و یا بیشتر نباشه.
با حرارت متوسط بزارید بپزه بعد از نیم ساعت با یه چنگال داخل بادمجانها فرو کنید نرم نرم باید باشه یعنی اصلا نباید سفت باشه.
به این مرحله که رسید یادتون هست که چطوری برنج آبکش میکردیم؟
یه آبکش رو روی یک ظرف دیگه داخل سینک قرار بدید و بادمجان ها رو بریزید توش تا آب اضافیش گرفته بشه و بعد توی یه ظرف جدا بندازید و بکوبیدش و بعد مراحل داشتی رو که بالا گفتیم رو انجام بدید.
بعضی جاها هم بادمجون رو برای درست کردن کشک بادمجون سرخ میکنن که انشاالله در جلسات بعد توضیح میدیم.
نکته
قطعا کباب کردن بادمجون خیلی غذا رو خوشمزه تر میکنه
اگر شما نانوایی در دسترس تون نبود و خواستید بادمجون رو کباب کنید میتونید توی حیاط خونه تون بساط منقل رو به راه کنید و بادمجونها رو به سیخ بکشید و مثل گوشت کبابش کنید.
برای اضافه کردن ادویه ها هم شما مختارید که هر کدوم رو به دلخواه تون کم و یا زیاد کنید.
مثلا کسی دوست داره غذا تند تر باشه مقدار فلفل رو بیشتر کنه.
یا کسی دوست داره نعناع و یا سیر بیشتر باشه.
شما میتونید بجای پودر سیر از خود سیر هم استفاده کنید که قطعا عطر بیشتری به غذاتون میده.
ولی توصیه میکنم نهایتا از یکی دو حبه بیشتر استفاده نشه که اون هم با رنده ی ریز رنده بشه و یا آسیاب کنید تا زیر دندون نیاد.
خب دیگه زیاد حرف زدم.
سوالی بود تو کامنتا هستم.

درباره کدبانو

مریم حسنی هستم خانه دار و امیدوارم در زمینه هایی که به لطف خدا مستقلم بتوانم برای دوستان مفید واقع شوم. مهارتهای من استقلال فردی، خانه داری آشپزی و دستی هم در پخت شیرینی جات دارم.
این نوشته در آشپزی, آموزش, دسته‌بندی نشده, نابینایان ارسال و , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

2 پاسخ به آشپزی به سبک نابینایی قسمت ششم کشک بادمجان

  1. سارا می‌گوید:

    سلام کدبانو خانوم
    حیف
    حیف که من کشک و بادمجان دوست ندارم وگرنه غذای خوبی بود
    ولی گفتم بیام یه تشکری کنم و بگم ای ول داری

    • کدبانو می‌گوید:

      سلام سارا جان.
      بابا شما ای ول داری که یار همیشه همراه شدی.
      متشکرم که هستی.
      حالا انشاالله غذاهای دیگه رو که گذاشتم اگر دوست داشتی حتما تستش کن و اگر سوالی پیش اومد بپرس.
      درضمن شما خودت یه پا استادی.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً این معادله ی امنیتی رو هم حل کنین تا مطمئن بشیم یه وقت خدایی نکرده رباط نیستین! *