آشپزی به سبک نابینایی قسمت چهارم

بنام خدای مهربون.
سلام به دلهای مهربون شما دوستان دنیای سپیدی خودم.
این بار با یه پست خوشمزه در خدمت تون هستم.
غذایی رو که می خوام براتون آموزش بدم به اسم قیمه ریزه و خیلی آسون و خوش طعم هست.
مواد لازم برای دو نفر،
سیب زمینی یک عدد متوسط
گوشت چرخ کرده ۵۰ گرم
پیاز کوچک یک عدد
روغن یک قاشق غذا خوری
ادویه کاری، زرد چوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه.
طرز تهیه،
شما اول گوشت رو توی یک ظرف پهن میکنید و رنده رو روش میزارید و پیاز رو با رنده متوسط روش رنده میکنید.
دوم ادویه های ذکر شده رو روی گوشت میریزید و خوب با دست تون ورزش میدید تا کاملا به خورد هم برن.
سوم وقتی مواد به شکل یک خمیر در اومد ازش به اندازه یه فندق بر میدارید و کف دست تون میزارید و کف دست دیگه تون رو روش میزارید و میچرخونید تا یه کوفته ریز و گرد به دست بیارید.
این کار رو تا آخر مواد انجام میدید و کوفته های ریز تون رو توی یک بشقاب میچینید و کنار میزارید.
سوم سیب زمینی رو پوست میکنید و به صورت نگینی خورد میکنید.
چهارم روغن رو توی یک قابلمه داغ میکنید و سیب زمینی ها رو میریزید توش و کمی تفت میدید.
تفت دادن یعنی این که نه زیاد سرخ بشه و نه زیاد خام بمونه.
روش نابینایی اینه که شما وقتی با قاشق تون به سیب زمینی میزنید نه مثل اولش سفت هست و نه خشک و برشته شده. کاملا نرم و سبک به نظر میرسه.
پنجم همون ادویه هایی که به گوشت زدید رو به سیب زمینی ها بزنید و یکی دو بار اونها رو به هم بزنید.
ششم تقریبا دو سه لیوان آب جوش رو حاضر کنید و روی سیب زمینی ها بریزید
هفتم یک قاشق غذا خوری رب رو توی اون بریزید و با قاشق کمی به هم بزنید تا رب از هم باز بشه و توی آب حل بشه.
هشتم وقتی صدای جوش زدن آب رو که قبلا توی آموزش پخت برنج ساده توضیح دادم رو شنیدید گوشت های قلقلی شده رو آروم آروم بندازید توی قابلمه و زیرش رو ملایم کنید تا به مدت نیم ساعت بپزه.
نوش جان.
نکته ها
۱استفاده از آب جوش و سرد اختیاریه اما اگر از آب جوش استفاده کنید دیگه مجبور نیستید صبر کنید تا آب به جوش بیاد و بعد گوشت رو بندازید تو قابلمه.
۲حتما باید آب به جوش اومده باشه و گوشت رو اضافه کنید وگرنه کوفته تون وا میره و خراب میشه.
۳ بعد از این که کوفته ها رو یکی یکی انداختید توی قابلمه دیگه به هیچ عنوان غذا رو به هم نزنید چون کوفته وا رفته و خراب میشه.
۴ اگه دوست داشتید غذا تون کمی چاشنی داشته باشه میتونید قبل از خاموش کردن شعله یک قاشق غذا خوری آب لیمو ترش رو به غذا تون اضافه کنید.
۵ این غذا رو هم میشه مثل دیزی خورد یعنی سر سفره آب گوشت رو از گوشت و سیب زمینی جدا کرد و اون رو تیلیت کرد و خورد و هم میشه هر دو رو در ظرف کشید و سرو کرد.
در هر صورت نوش جون تون.
تا پست بعدی همه تون رو به دستان پر مهر خدا میسپارم.

درباره کدبانو

مریم حسنی هستم خانه دار و امیدوارم در زمینه هایی که به لطف خدا مستقلم بتوانم برای دوستان مفید واقع شوم. مهارتهای من استقلال فردی، خانه داری آشپزی و دستی هم در پخت شیرینی جات دارم.
این نوشته در آشپزی, آموزش, دسته‌بندی نشده, نابینایان ارسال و , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

10 پاسخ به آشپزی به سبک نابینایی قسمت چهارم

  1. ترانه می‌گوید:

    سلام و خدا قوت
    با سپاس از مطالب آموزنده و مفیدی که در اختیار همنوعان قرار میدهید
    یه سؤال داشتم: وقتی که پیاز رو رو ی گوشت چرخکرده رنده میکنیم, پیاز آب نمیده؟ یا مشکلی نداره؟
    چون بعضی مواقع پیاز رو وقتی که رنده میکنیم آبش رو میگیریم البته کمیش رو و بعد به مواد اضافه میکنیم.
    پیشاپیش از پاسخ شما ممنونم.

    • کدبانو می‌گوید:

      سلام ترانه جان.
      به سایت ما خوش اومدی.
      راجع به سوالت باید بگم چون پیاز ما کوچک بود مشکلی پیش نمیاد.
      اما اگر به دست کسی نمیاد و ممکنه شل بشه و یا وا بره خوبه که وقتی پیاز رو روی گوشت رنده میزنیم با گوشت فشار بدیم تا آب اضافیش خارج بشه و تبدیل به یه خمیری بشه که کاملا میشه توی دست شکلش بدیم.
      اینطوری هم آب پیاز به خورد گوشت میره و بوی خامیش گرفته میشه و هم طعم خوبی به همراه ادویه ذکر شده به اون میده.
      متشکر از حضورت.
      اگر سوال دیگه ای هم بود در خدمتم.

  2. خجسته بانو می‌گوید:

    سلام من خیلی این غذا رو دوست دارم در کل گوشت به این شکل به تنهایی هم خوشمزست توی کلمپلو هم که دیگه حرف نداره این غذا رو هم خودم یه بار گیاهیشو درست کردم با سویا گردو آرد نخودچی آرد سبوس و اینا البته هر دوش خوبه بنظرم آرد نخودچی توی شامی و این غذا و کوفته هم خیلی عالی میشه اما خوب تجربه شما بیشتره و یه سوال اینکه به جای رب اگه از گوجه و ادویه خوش رنگ دیگه ای استفاده کنیم اون چی باید باشه که خوش رنگ بشه

    • کدبانو می‌گوید:

      سلام به خجسته عزیزم.
      آفرین به شما کدبانوی موفق.
      این خیلی عالیه که شما همه چیز رو به روش سنتی درست میکنید.
      یه خورده این آموخته ها ت رو به ما هم یاد بده خانم.
      من از آرد نخودچی در شامی استفاده میکنم.
      یه کوفته دیگه هم بلدم به اسم کوفته آرد نخودچی که تقریبا مثل همین کوفته درست میشه.
      در مورد سوالت هم باید بگم که من تا به حال چیزی جایگزین رب نکردم اما توی جلسات ۱۵ روز تا سلامتی از آقای خدا دادی شنیدم که میشه گوجه فرنگی رو خشک کرد و برای غذا از آسیاب شدش استفاده کرد اما من نمیدونم خوب میشه یا نه؟
      ماشاالله شما هم حوصله این کارها رو دارید و هم به واسطه محقق بودنت میتونی امتحان کنی.
      اما من چون خانه دار هستم برام سخته که چیزی رو توی غذا بریزم که از طعمش مطمین نیستم چون با اعتراض بقیه رو به رو میشم.

  3. خجسته بانو می‌گوید:

    راست میگی عزیزم منم اول برا خودم درست میکنم که معمولً مامانمم که امتحان میکنه کلی تعریف میکنه و بعدش وقتی بفهمم طعمش خیلی جالب شده یا میتونه مورد رضایت ذائقه های عوض شده هم باشه سعی میکنم بستش بدم
    حالا که میگی میخوام دستور یه سس مایونز واقعی و امتحان شده بگم که شایدم خونده باشی ولی حرف نداره و در برابر اون سم یه غذای مقوی و پر خاصیته و جالب اینجاست که طعمش هم مثل سس مایونز مغازه ای هاست اصلً بابا تو درست کن نگو این طبیعیه و اون چیز همیشگی نیست اگه منصفانه قضاوت کنن و خوب غذا هم خوب به عمل اومده باشه آروم آروم میشه ذایقه ها رو تغییر داد مگه اینکه طرف خیلی دیگه به حساب خودش خوراکش امروزی شده باشه و البته از نظر من بی سلیقگی
    اطراف منم این جور افراد زیادن ولی دنبال اینم که چیز خوشمزه و سالمی درست کنم که یادشون بمونه و یه جاهایی هم موفق بودم بازم تلاشم باید بیشتر بشه
    میدونی من حتی رواج فرهنگ تغذیه سالم رو هم از کارهای مهم برای زمینه سازی ظهور آقا میدونم چون ایمان دارم ارتباط ویژه ای وجود داره دعا کن خدا توفیق بده
    و حالا تهیه سس برای ۴نفر به این صورته که شش قاشق غذاخوری نخود پخته شده که از قبل خوب خیس خورده و توی قابلمه پخته شده رو با ارده و سرکه سیب اونم از هر کدوم شش قاشق یک لیوان روغن زیتون نصف لیوان آب لیموی تازه نمک یه قاشق چای خوری و فلفل قرمز نصف اون و یه حبه سیر توی مخلوط کن میزنی تا یکنواخت بشه
    اگه شل شد بهش نخود و سفت شد ارده یا روغن رو اضافه میکنیم
    اگه وسایل این غذاها گرون یا کمتر دم دست باشن می ارزه به خیلی سودها و دفع خیلی زیانهای حتی مالی
    به هر حال اگه دوست داشتی توی کامنتهای پستای آشپزیت یه وقتایی میام یه چیزی رو که امتحانش هم کردم توضیح میدم و درس پس میدم
    امیدوارم تبلیغ مثبتم از محصولات و سبک زندگی طبیعی رو تکمیل تجربیات و کارهای زیبای خودت بدونی و از این بابت راضی باشی
    اینو هم بگم که خیلی از این اطلاعات و ارزشها رو که من برا دستیابیش قدمهای اول رو برمیدارم مدیون همین قمی های عزیز هستیم که اگه من اون جا بودم کلی از این اساتید استفاده می بردم

  4. کدبانو می‌گوید:

    این خیلی عاااالیه که شما اینجا به ما غذاهای سالم یاد بدی.
    راستی من چطور میتونم روغن زیتون واقعی رو از تتقلبی تشخیص بدم؟
    اصلا این روغن رو از کجاها تهیه کنم که مطمین باشه.
    چون مواد سسی که آموزش دادی رو توی خونه دارم بجز همون روغن زیتون

  5. خجسته بانو می‌گوید:

    سلامی چند باره
    برا اینکه بدونی از کجا تهیه کنی چند راه پیشنهاد میکنم
    از آشناهایی که هم تجربه خوبی دارن و هم فروشگاهها و عطاریهای خوب و مهمتر کیفیت محصولات شون رو میشناسن یا با مکانهای خرید و فروشنده ها آشنایی لازم رو دارن کمک بگیری
    آدرس عطاری بوعلی رو پیدا کنی اون طوری که من فهمیدم جای خوبیه و شهر ما هم یه نمایندگی از اونجا داره فکر کنم همونی که زیر نظر مرحوم طبیب آیت الله آل اسحاق بوده
    به سایتهای عطاری ۲۴ و عطاری آنلاین سر بزنی و اطلاعات لازمت رو از اونجا پیدا کنی
    و اینکه به سایت طبایع بری یا اطبای قم یا طبیب شهر رو سرچ کنی تا به همین سایت وارد بشی و شماره پزشکان طب سنتی قم یا دکتر روا زاده رو داشته باشی و از اونها فروشگاه یا نمایندگیهای محصولات طبیعی در شهرت رو بپرسی
    برا تشخیص روغن زیتون خوب هم این متن رو از یک سایت خوب میذارم که در آخر میتونی یه کانال هم داشته باشی
    نخست آنکه رنگ آن باید زرد تا زرد مایل به سبز باشد.
    دوم اینکه بوی میوه از جمله بوی سیب، گوجه فرنگی، میوه زیتون یا علف تازه بدهد که البته در این دو روش امکان تقلب با افزودن اسانس های مختلف وجود دارد.
     روش سوم مهم ترین روش تشخیص بوده و تاکنون کسی نتوانسته در این زمینه تقلب کند و به تست چشایی مربوط است. بدین صورت که شما یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را در دهان خود می ریزید، آن را در داخل دهان می چرخانید و با استشمام هوا آن را پایین می برید باید پس از چند ثانیه در انتهای گلو تلخی و تندی حس شود که گلو را میسوزاند و گاهی ممکن است از شدت تندی فرد به سرفه بیفتد. درست پس از یک دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود؛ ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی کند.
    Telegram.me/hakim_tehrani

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً این معادله ی امنیتی رو هم حل کنین تا مطمئن بشیم یه وقت خدایی نکرده رباط نیستین! *