دانلود اولین آموزش من در فضای مجازی/طرز دم کردن چای ویژه ی افراد نابینا

سلام به شما عزیزای بزرگوار در سایت خوب، نوپا اما بسیار مطرح و البته برای حقیر، بسیار محبوب دنیای سپید.
با یه مطلب آموزشی، که در واقع اولین آموزشم در فضای مجازی و خب مسلماً اولین آموزش مهارتهای زندگی برای افراد همنوع (نابینا( هم هست در خدمتم.
من در فایلی صوتی با حجم حدوداً بیست و شش مگا بایتی و در زمانی حدود ۳۷ دقیقه تلاش کردم تا به امید خدا، طرز دم کردن چای ویژه ی ما نابیناها رو با همه ی نکات ریز و درشت کنکوریش توضیح بدم.
البته مزیت این آموزش، فقط صرف دم کردن چای نیست، چراکه مثلاً گاهی دوستی، عزیزی، برادری، خواهری، کسی میخواد برای رفع بیماری ای، آب جوش استفاده کنه یا نمیدونم نیاز دیگه ای داره که با آب جوش سر و کار پیدا میکنه.
مطمئناً این آموزش برای این عزیز هم مفید فایده خواهد بود.
راستی، ای وای، خاک به سرم، یادم رفت تسلیت عرض کنم سالروز شهادت بیبی حضرت رقیه سلام الله علیها رو و اینکه آرزو میکنم همه ی ما آدمای روی زمین، اگه به قول فرموده ی امام حسین علیه السلام دین هم نداریم، لا اقل آزاده مرد باشیم/آمین.
خب، حالا دیگه بدون هیچ مقدمه ای میریم به سراغ فایل آموزشی خودمون.
خوشحال میشم اگه نکته ای، نقدی چیزی بود، در قسمت دیدگاه ها این کمترین و کوچکترین رو راهنمایی بفرمایید.

یا حسین شهید علیه السلام

درباره محمد حسنی

سلام. من محمد حسنیم، نابینا، عاشق مذهب، اصولگرا اما به معنی واقعی کلمه، احمدی نژادیش!/خخ استقلالی دو آتشه! دیگه میشه گفت لیسانس تاریخ یا به عبارت بهتر، مهندسی اموات!، که کار واقعی ما اینه که از صبح تا شب میشینیم غیبت مرده ها رو میکنیم!. از علایق من، مسائل مذهبی، سیاسی، فوتبال، استقلال، تیم ملی آلمان!/خخخ و خلاصه اینکه عاشق امید ابراهیمی و مانوئل نویرم!. راه های ارتباط با من: نمیخواد، به چه دردتون میخوره آخه؟!/خخخ. امیدوارم که تو این سایت مفید و خلاصه کار درست، همکار و همیار خوبی واسه ی همدیگه باشیم/یا علی مدد...
این نوشته در آشپزی, آموزش, حرفهای خودمونی, خانه داری, دانلود, دسته‌بندی نشده, صوتی, نابینایان ارسال و , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

14 پاسخ به دانلود اولین آموزش من در فضای مجازی/طرز دم کردن چای ویژه ی افراد نابینا

  1. سلام محمد جان.
    بابا ای ول داری داداش.
    هم آموزشت و هم نکات ریزی که یاد آور شدی لایک داره.
    انشاالله از این به بعد شاهد کارهای بیشتری ازت باشیم.
    وای که دلم چای خواست.
    الآن دستور میدم برام درست کنن.

    • محمد حسنی می‌گوید:

      سلام سید عزیز و بزرگوار/خوبی داداش؟.
      آموزش هم قابل شما رو نداشت.
      خب راستش باید از خانم کدبانوی کشور عشق متشکر باشم که به من این آموزش رو یاد داد و من هم دارم به نوعی درس پس میدم دیگه.
      ان شا الله خدا بهتون خیر بده، یا علی.

  2. مریم حسنی می‌گوید:

    سلام.
    آفرین به آقا محمد.
    خیلی کارت عالی بود داداش.
    من هم لازم میدونم چند تا نکته اضافه کنم البته بگم که آموزشت کم و کاستی نداشت.
    حالا من چند تا نکته رو میگم اگر سوالی پیش اومد بپرس.
    اول اینکه باید توی یک پست در مورد اجاغ گاز و سیستمش توضیح بدم تا برای کسانی که اولین بارشونه به این دستگاه نزدیک میشن براشون ملموس تر باشه و دچار مشکلی نشن.
    دوم در مورد فندک باید بگم که انواع مختلفی وجود داره و حتی بعضی از اجاغ گاز ها خودشون فندک سرخود دارن و برای نابیناها خیلی مناسب تره و هم اینکه قیمتشون هم خدا رو شکر زیاد نیست.
    بچه هایی که دارن برای اولین بار چای در فلاسک دم میکنن میتونن از چای های آماده که بهشون نبتون و یا کیسه ای میگن استفاده کنن.
    خوبی این چای این هست که دیگه درد سر شستن مدام فلاسک رو ندارن و میتونن آب جوش رو بریزن توی فلاسک و یکی از کیسه های چای رو بزارن داخلش به طوری که نخی که از کیسه آویزون هستش رو از در فلاسک بیرون قرار بدن و بعد از تمام شدن چای در فلاسک رو به آرومی باز کنن و نخ رو بکشن بالا و کیسه رو بدون هیچ کثیفی از فلاسک خارج کنن و دوباره توش چای درست کنن.
    نکته ی بعدی اینکه دوستان سعی کنید توی فاصله ای که آب داره به جوش میاد کارهایی که آقا محمد آموزش داد رو انجام بدید تا وقتی آب به جوش میاد شما سریع آب رو به فلاسک منتقل کنید تا آب سرد نشه.
    اگر هم چای کیسه ای در دست رستون نبود و خواستید فلاسکتون رو تمیز کنید یک سبد کوچک که همیشه در گوشه ی سینکتون قرار داره برای این کار بسیار مناسبه.بازهم از آموزش بسیار رسا و نکته بینانه شما ممنونم.
    به امید موفقیت بیشتر شما و همه دوستان اهل مهارت.

    • محمد حسنی می‌گوید:

      سلام به خواهر بزرگوار و گل خودم و در واقع خانم معلم عزیز.
      ممنون به خاطر نکات خوبی که بهم مجدداً یاد دادین.
      راستش ما آقایون همیشه هر کاری هم که بکنیم تو رعایت یه سری ریزه کاریها به پای شما خانمها نمیرسیم.
      آخه این کارا مال شما خانمهاست ولی خب، به نظرم هر کسی باید ابتدا ایات زندگی خودش رو بتونه یاد بگیره و انجام بده و این چای درست کردن، لا اقل واسه ی منی که چای خور تیرم مطمئناً از بدیهیاته که باید یادش بگیرم.
      بازم ممنون و تشکر هم واسه ی کامنت خوبتون و هم برای یاد آوری نکات ریز و فوق کنکوری/یا علی مدد.

  3. آرتیمان و آرتین می‌گوید:

    درود بر محمد
    اول آموزشت جالب و خوب بود اگر بخوام نمره بدم ۱۷ چپ چپ هم ن
    گاه نکن بیشتر نمره نمیدم ارفاقم نمی کنم
    دوم پسر خوب وقتی می خوای آموزش پر کنی اول تمام وسایل را آماده دم دستت قرار بده که نخوای دنبالش بگردی
    سوم همه کتری ها که وقتی آبشون به جوش میاد درشون صدا نمیده واسه این کار من یه راه بهتر دارم نکته مهم وقتی کتری را روی گاز قرار میدید کتری را طوری قرار بدید که لوله اون سمت مخالف شما باشه یعنی سمت خودتون نباشه و برای این که بفهمید آب کتری جوش اومده یا نه می تونید دست تون را با فاصله بالای کتری بگیرید اگر دست شما کمی مرطوب شد یعنی آب جوش اومده بازم تکرار می کنم این فاصله باید طوری باشه که دست شما نسوزه سعی کنید دست را بالای لوله کتری بگیرید
    چهارم همون فلاسک درست هست
    پنجم وقتی می خواید آموزش پر کنید خصوصا آشپزی دیگران را منتظر نگذارید تا آب جوش بیاد یا مثلا فلان چیز سرخ بشه ضبط را متوقف کنید و وقتی جوش اومد ادامه بدید این آموزش خسته کننده نمیشه ضمنا قبلا فلاسک را بشورید کتری را هم پر کنید
    ششم را که خواهرمون لطف کردن و فرمودن یعنی استفاده از سبد در ظرفشویی که این سبد ها دو نوع هست می تونیم یه سبد کوچیک مخصوص توفاله چای در سینک قرار بدیم یا این که یه سبد بزرگ در سینک قرار بدیم که کل سینک را بگیره در مورد فندک هم که امروزه اکثر گازها خودشون فندک دارن
    هفتم وقتی می خواید توی فلاسک آب بریزید فلاسک را کف آشپزخونه نگذارید البته من ترجیح میدم این کار را نکنم من اون را روی سینک قرار میدم لوله فلاسک را هم طوری قرار میدم که سمت خودم نباشه البته نباید هم کاملا مخالف باشه تا دسته فلاسک مزاحمتی ایجاد نکنه ولی واسه من که دسته فلاسک مزاحمتی ایجاد نمی کنه ممکن هست واسه مبتدی ها دست و پاگیر باشه ضمنا خاصیت گذاشتن فلاسک روی سینک این هست که اگر شما اشتباها قدری از آب را به بیرون از فلاسک ریختید دیگه توی کف آشپزخونه نمیریزه راستی روشن کردن گاز با کبریت را بیشتر دوست دارم
    راستی سید جان دقت کردی در کامنتت چی گفتی؟ گفتی دستور میدم خخخخخخخ والا ما که خواهش می کنیم تا چای درست کنن شما چه توکلی داری داداش خخخخخ
    بازم سپاس از آموزش

    • سلام.
      ببخشید که من جواب میدم انشاالله محمد جون خودش هم که اومد توضیحات لازم رو میده.
      بله من هم با این روش شما موافقم که میگید از بخاری که از لوله بیرون میاد میشه متوجه شد.
      بعضی از کتری ها که وقتی آبش به جوش میاد شروع میکنه به سوت زدن که فکر میکنم برای ماها خیلی مناسب هستش.
      اگه چای ساز در دست رسمون باشه که دیگه نور الی نوره.
      خودش بعد از جوش اومدن خاموش میشه.
      راجع به قرار دادن کتری هم باید بگم بله درسته شما اگر راست دست هستید باید کتری رو طوری روی گاز قرار بدید که لولش سمت چپ شما باشه و اگر چپ دست هستید بلعکس.
      تا راحت تر بتونید آب جوش رو به فلاسک انتقال بدید.
      در جواب به سوالتون هم باید بگم که سبد بزرگی که توی سینک قرار میدن که تمام سینک رو پر میکنه برای این کار مناسب نیست.
      چون اولا هر دفعه تمیز کردنش براتون سخت میشه و هم سینکتون بوی بدی میگیره.
      شما باید از سبدهای کوچک برای این کار استفاده کنید و بعد از شستن ظرفها مرتب بشویید تا همیشه تمیز دیده بشه.
      بله من هم فلاسک رو روی کابینت قرار میدم ولی همسرم میگن این کار خطرناک هست چون ممکنه خدایی نکرده دستتون سر بخوره و آب جوش از کتری بیرون بریزه و شکم تا پا رو بسوزونه.
      اما اگر روی زمین باشه نهایتش میریزه روی زمین.
      بله من با اینکه گفتید با کبریت کار میکنید بیشتر موافقم چون کبریت همه جا هست و اگر یک روز در موقعیتی قرار گرفتید معطل فندک نمیمونید.
      ولی افراد مبتدی بهتره از فندک شروع کنن.
      در مورد شوخیتون هم باید بگم نخیر از این خبرها نیست. من با اقتدار دستور میدم و حتما هم باید بشنوم چشم آقا.
      خخخخخخخخخ
      شکلک جوانی آرزومند.
      آرزو بر جوانان عیب نیست.

    • محمد حسنی می‌گوید:

      سلام به آقا معلم خوب و دوست داشتنی خودم، جناب آرتیمان و آرتین.
      و اما بعد:
      اولاً گرفتن نمره ی هفده از آقا معلم، مخصوصاً اگه بدونی که لر هم هست، فوق العادهست! و یه جورایی حکم سومی جام جهانی فوتبال رو داره!.
      دوماً ضمن تشکر به خاطر نکته بینی ظریف و ژرف شما، من تقریباً در پیدا کردن هیچ چیزی به مشکل نخوردم و تلاش کردم جوری این آموزش رو ضبط نکنم که گویی به همه چیز مسلط هستم و خواستم یه جورایی با مخاطبم همسو و همقدم جلو بیام و حتی اگه شده برای چند ثانیه به او استرس هم وارد بشه اما او رو برای ادامه ی کار به چالش بطلبم و اینجوری بهش القا کنم که من هم یکی هستم دقیقاً در حد خودت آماتور و تصور نکنی اگه من این کار رو میکنم، علتش اینه که واقعاً این کاره ام/نه، من هم مثل خود توی مخاطب این کار رو بلد نبودم ولی رفتم یاد گرفتم و واقعاً این کار شق القمر کردن نیست.
      سوماً تشکر به خاطر تذکر در مورد صدا ندادن در همه ی کتریها، نکته ای بود که من از شما یاد گرفتم و سپاس اما در مورد خارج شدن بخار از لوله ی کتری، راستش این نکته رو به من یاد داده بودند ولی چون خود من نتونستم با این روش ارتباط برقرار کنم، این بود که به دیگران هم توصیه نکردم.
      چهارماً تشکر به خاطر فلاسک و تذکر دقیق کلمه، البته میدونین، به لحاظ دستور الزبان فارسی، دوماً سوماً چهارماً الی آخر صحیح نیست و این تنوین ً عربی صرفاً در اون زبان کاربرد داره/این به اون در، خخخ البته شوخی کردم.
      پنجم اینکه ما در این آموزش برای هیچ اتفاقی منتظر نموندیم اما به هر حال، فرموده ی شما بالذات میتونه صحیح باشه و به هر حال، ملاحظه ی وقت دیگران رو میکنه اما اگه من باشم، ترجیح میدم مخاطب رو قدری منتظر بذارم تا مخصوصاً اگه مبتدی هست، تصور نکنه که از یه جایی به بعد ما او رو به حال خودش رها کردیم.
      اما در مورد شستن فلاسک و کتری، با شما موافق نیستم چرا که آموزش ما برای کسانی تنظیم شده که فرض ما بر اینه که هیچی از آشپزی و اینجور امور نمیدونن.
      نکات بعدیتون هم که یا سلیقه ی شخصیتونه و یا اینکه تصور میکنم باید قدری با دقت بیشتری آموزش رو گوش میدادید.
      مثلاً در مورد کبریت، مخاطب مبتدی ما نمیتونه از کبریت استفاده کنه و با توجه به اینکه او نابیناست و نابینای مطلق هم هست، اگه کبریت رو بذاره زیر کتری و اون جرقه ی کوچیک در هنگام روشن شدن گاز اتفاق بیفته، ممکنه چون او هم نابیناست و هم مبتدیه دستش خدایی ناکرده آسیب ببینه و این خاطره ی تلخ باعث بشه دیگه او به کنار گاز نیاد و کلاً عطای این کار رو به لقاءش ببخشه.
      در آخر هم لازم میدونم اطلاع بدم، طبق آخرین گزارشات رسیده، آقا سید عزیز، به جرم انتشار این نکته که ما دستور میدیم واسه مون چای درست کنند، به تحمل از یک هفته تا ده روز طی کشیدن کل ساختمان محل سکونتشون شامل تمامی طبقات آپارتمانها و دم کردن چای برای تمامی اهالی ساختمان، بین سه تا شش ماه به علاوه ی تکرار عبارت «دیگه تکرار نمیشه» از شش ماه تا یک سال همراه با اعمال شاقه محکوم شدند.
      نکته: حکم از لحظه ی ابلاغ لازم الاجرا بوده و هر گونه اعتراض به این حکم به منزله ی توهین به حاکم و تمدید آن تلقی گردیده.
      گزارشات شاهدین عینی حاکی از این نکته هستند که سید عزیز، حکم رو به محض استماع به اجرا در آوردند و کاملاً هم از این حکم راضیند و ظاهراً طی پیامی مراتب سپاس و خشنودی خودشون رو به خاطر صدور این رأی عادلانه هم ابراز کردند.
      اخبار تکمیلی متعاقباً اعلام خواهد شد.
      همچنین هنوز برای اون قسمت از نوشته ی سید عزیز که بعد از دستور دادن من، حتماً باید پاسخ بشنوم چشم آقا حکم ملوکانه ای صادر نگردیده و تصمیمگیری در این رابطه به بعد از اجرای کامل حکم اول موکول گردیده و آورده شده که متنبه شدن سید عزیز در حکم اول، هیچ تأثیری در اجرای حکم ثانویه ندارد اما چنانچه تخطی و یا تخلفی از او سر بزنه، احکام ابلاغی تشدید خواهد شد.

  4. آرتیمان و آرتین می‌گوید:

    راستی یک نکته را فراموش کردم بگم وقتی زیر کتری را خاموش کردید در حدود ۵ دقیقه صبر کنید بعد آب را توی فلاسک بریزید حکمت این کار در این هست که آب بیشتر مناطق ایران درصد زیادی ناخالصی داره اگر چند دقیقه صبر کنید این ناخالصی ها در ته کتری تهنشین میشه بعضی ها گله می کنن که آقا ما را همه چیز را رعایت می کنیم ولی چای ما خوشرنگ نمیشه یکی از دلایلش همین هست راستی امیدوارم سید از شوخی من ناراحت نشده باشن ضمنا من تقریبا روزی بیست تا ۳۰ لیوان چایی می خورم فقط هفت هشت لیوان در دفتر مدرسه می خورم فقط هم چای لیوانی را عشق است

    • ماشاالله حالا دیگه اینقدرش هم خوب نیست.
      برای بدن ضرر داره ها.
      بله در مورد اون نکته ریزی که فرمودی باید بگم وقتی کتری رو خاموش میکنید باید صبر کنید تا از صدا بیفته. ساکت که شد آب رو به فلاسک منتقل کنید نه اینکه زیاده از حد تاخیر داشته باشید تا آب سرد بشه و یا از جوش بیفته.
      توی شهر ما که آب شهری مقدار زیادی رسوب داره از آب شیرین کن و یا همون دستگاه تسویه استفاده میکنیم که نیازی به این کار نداره اما بله در جاهایی که از آب شیر استفاده میکنن باید این نکته ضریف هم رعایت بشه.
      بازهم ممنون از اطلاعات استادانه شما.

    • محمد حسنی می‌گوید:

      سلام مجدد آقا معلم عزیز.
      اولاً تشکر به خاطر فرمایش حکیمانه تون که دیگه انصافاً فک کنم تو حرفه ایترین کتب آشپزی هم چنین نکته ای رو آموزش ندن و ثانیاً ای وللاه به چایخور شما که دیگه ترکوندین چای خوردن رو!.
      شما رکورد منو که هیچ، رکورد پدربزرگم رو هم تو چای خوردن منفجر کردین و به قول اون بنده ی خدا، چایخورهای ته سالنی رو عشق است!/خخخ.

  5. محمد حسنی می‌گوید:

    سلام سید جان.
    شما میدونین به منی که نهایت ده تا لیوان چای میخورم در روز، تو اقوام میگن شیره ای و بنگی.
    به نظرت اگه اینا آقا معلم رو ببینن چی بهشون میگن؟.
    آقا معلم زشته ها، شما الگوی ملت هستین!/خخخ.
    باور کنین به من باشه روز معلم برای ایشون هدیه چای میارم.

  6. کدبانو می‌گوید:

    سلام.
    میدونم که خیلی وقت از انتشار این پست میگذره.
    اما یه چیزی یادم اومد که لازم ندیدم براش پستی مجزا بنویسم چون بحث چای و چای دم کردن دیگه تموم شده
    اما این نکته هم بد نیست بدونیم.
    ما برای درست کردن چای که مطمین باشیم زود میخوریم و مدت زیادی نمیمونه میتونیم توی کتری هم دمش کنیم.
    مخصوصا برای درست کردن چای نبات که من معمولا وقتی یک وعده غذای سرد میخوریم برای اینکه به اصطلاح قدیمی ها سردیمون نکنه چای نبات رو این مدلی درست میکنم.
    توی کتری کوچک آب رو به همراه مقداری نبات میریزم و میزارم به جوش بیاد.
    بعد شعله رو ملایم میکنم و نصف پیمانه چای رو بهش اضافه میکنم و بعد از یکی دو دقیقه شعله رو خاموش میکنم و یکی دو دقیقه بعد چای رو به لیوان منتقل میکنم.

    • محمد حسنی می‌گوید:

      سلام خانم کدبانو.
      درود به شما که همه ی این کارایی رو که گفتین رو به تنهایی انجام میدین و از کسی هم کمک نمیگیرین/خخ.
      شوخی کردم ولی تشکر واقعاً به خاطر چای نبات.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً این معادله ی امنیتی رو هم حل کنین تا مطمئن بشیم یه وقت خدایی نکرده رباط نیستین! *