دانلود دومین آموزش من در فضای مجازی/طرز شستن ظروف ویژه ی افراد نابینا

سلام و درود به شما بازدید کننده های سایت بسیار بسیار قابل احترام دنیای سپید.
اعیاد ولادت حضرت رسول اکرم (ص) و امام جعفر صادق علیه السلام و هفته ی عزیز وحدت بر شما مبارک و شبهاتون هم یلدایی یلدایی.
با امید به حضرت پروردگار، حقیر در این مطلب حاضر هستم با یه آموزش دیگه از سری آموزشهای مهارتهای زندگی ویژه ی افراد نابینا.
البته لازم به یاد آوریه که این کمترین در این مطلب، فقط نسبت به استاد بزرگوارم، سرکار خانم کدبانو اظهار شاگردی میکنم و مطالب این شکلی بنده، هرگز خدایی ناکرده به معنی دخالت در امر مطالب بسیار آموزنده ی ایشون نیست و فقط درسم رو پس میدم و اینکه مطلب حاضر و کلاً اینجور مطالب رو همیشه با کسب اجازه ی ایشون اینجا منتشر میکنم و از این بزرگوار خاضعانه درخواست میکنم که آموزشهام رو نقد کنند و ایشون هم با سعه ی صدر قابل تشکر و تقدیری برای حقیر و آموزشهام وقت میذارند و این کمترین رو شرمنده ی خودشون میکنند که واقعاً از سرکار خانم کمال تقدیر رو به عمل میارم.
اما در این آموزش، به سراغ شستن ظرف رفتم و فایل صوتی حاضر، با حجم ۲۶ مگا بایت و مدت‌زمان تقریبی ۳۸ دقیقه، رهاورد تلاش این کوچکترین در این مورده که دعوت میکنم، از لینک زیر دانلود بفرمایید.
نکته ی جالب آموزش حاضر اینه که تلاش کردم با هم تجربه کنیم و حتی در جایی از اون، که حقیر متوجه اشتباهم شدم، صراحتاً عرض کردم که بهتر اینه که این قسمت رو اصلاح کنم و همین کار رو هم انجام دادم و تصورم اینه که تلاش خوبی صورت گرفت تا فضای ذهنی مناسبی برای مخاطبم درست کنم تا بتونه با بنده همزاد پنداری کنه و هم حس باشه و بدین شکل، مثل من یاد بگیره و حتی جرأت پیدا کنه که به عنوان یه آموزنده، رفتار حقیر رو که مثلاً در جایگاه یه یاد دهنده هستم رو مورد نقادی قرار بده.
بنابر این، تقاضا میکنم، با رجوع به لینک زیر، من رو همراهی بفرمایید.

یا علی مدد

درباره محمد حسنی

سلام. من محمد حسنیم، نابینا، عاشق مذهب، اصولگرا اما به معنی واقعی کلمه، احمدی نژادیش!/خخ استقلالی دو آتشه! دیگه میشه گفت لیسانس تاریخ یا به عبارت بهتر، مهندسی اموات!، که کار واقعی ما اینه که از صبح تا شب میشینیم غیبت مرده ها رو میکنیم!. از علایق من، مسائل مذهبی، سیاسی، فوتبال، استقلال، تیم ملی آلمان!/خخخ و خلاصه اینکه عاشق امید ابراهیمی و مانوئل نویرم!. راه های ارتباط با من: نمیخواد، به چه دردتون میخوره آخه؟!/خخخ. امیدوارم که تو این سایت مفید و خلاصه کار درست، همکار و همیار خوبی واسه ی همدیگه باشیم/یا علی مدد...
این نوشته در آموزش, خانه داری, دانلود, دسته‌بندی نشده, صوتی, نابینایان ارسال و , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

11 پاسخ به دانلود دومین آموزش من در فضای مجازی/طرز شستن ظروف ویژه ی افراد نابینا

  1. سلام محمد جون
    مرسی از آموزشت
    بابا خیلی عالی بود
    ایول داری خیلی کارت درسته.

  2. احمدرضا می‌گوید:

    با درود
    اول قبل از هر کاری باید تمام ظروف را از هر گونه مواد پاک کنیم و اگر چیزی به ظروف چسبیده اون ها را تخلیه کنیم
    دوم ظروف را نباید یکی یکی بشوریم باید همه اون ها را با ریکا تمیز کنیم و بعد از این که کار ریکا مالی تموم شد اون ها را یکی یکی آب بکشیم
    سوم سعی کنیم در بالای ظرفشویی جاظرفی توری داشته باشیم تا به محض این که ظروف را آب کشیدیم اون ها را توی اون بچینیم
    چهارم باید ظروف را دسته بندی کنیم مثلا ظروف تمیز تر را اول بشوریم و ظروف کثیف تر را آخر بشوریم و ظروفی که بوی خاصی مثل بوی ماهی میدن آخر از همه بشوریم
    پنجم سعی کنیم برای جای اسکاج ها از سطل استفاده نکنیم من یه چیز توری بالای شیر ظرف شویی توی دیوار کوبیدم و اسکاج ها را در اون قرار دادم این طوری اون ها بعد از کار زود تر خشک میشن
    ششم سعی کنید مایع ظرف شویی انتخابی شما طوری باشه که پوست دست شما به اون حساس نباشه از کجا بفهمیم پوست ما حساس هست یا نه؟ اگر بعد از ظرف شستن دست شما پوسته پوسته شد یا خشکی زد یا به خارش افتاد من خودم از مایع ظرف شویی خاکستر و تاژ راضی هستم
    هفتم هر از گاهی برای شستن فلاسک باید از شیشه شور استفاده کنیم
    هشتم من با درست کردن آب ریکا قبل از شستن ظروف موافقم و شما می تونید یه آب ریکای کاملا غلیظ درست کنید و این باعث میشه در مصرف ریکا هم صرفه جویی بشه
    نهم برای شستن ظروف اصلا از آب داغ استفاده نکنید چون به شدت به پوست شما آسیب میزنه بهترین گزینه آب خنک یا ولرم هست
    دهم سعی کنید ظروف را بعد شستن و خشک شدن در کابینت نچینید چون امروزه سوسک آلمانی به وفور پیدا میشه البته منظورم ظروف پر مصرف هست

    • محمد حسنی می‌گوید:

      سلام به احمدرضای عزیز، استاد و الگوی خودم در امورات شخصیم.
      عزیز دل، اولاً از شما به خاطر ده نکته ای که نوشتید کمال سپاسگزاری رو به عمل میارم.
      من فکر میکردم، به منظور پرداخت زکات علمم، میبایست اونچه رو که میدونم رو با دوستان به اشتراک بگذارم تا اونها هم مثل من یاد بگیرند اما حالا میبینم ما شا الله امثال شما خودشون اوستای کار هستند و خیلی ژرف نگرانه تر از حد تصور حقیر به این مسائل واردند/خدا رو شکر و شکر و شکر.
      من با مطالعه ی دیدگاه بالا، هشت نکته ی مفید رو یاد گرفتم، هرچند احساس میکنم مطمئناً منظور برادر عزیز از طرح این ده نکته، نفی اونچه که حقیر آموزش دادم نیست، چرا که به هر جهت، آموزش الکن حقیر هم دوستان رو بالاخره به مقصد و مقصود نهایی میرسونه اما راستش در مورد نکات شماره ی یک و هشت برادر بزرگوارم عرائضی دارم:
      در مورد اول، حقیر هم متذکر شدم که بایست قبل از شستن ظرفها محتوای اون، یعنی پسمونده ی غذا رو حتی الامکان از ظروف پاک کرد تا اون قسمت چاه ظرفشویی ما دچار گرفتگی نشه/آیا استاد بزرگوارم، به این نکته توجه نداشتند، یا صرفاً جهت یاد آوری تکرار مکررات فرمودند؟.
      در مورد شماره ی هشت، حقیر استدلال آوردم که درست کردن آب کف از ریکا یا تاید کار درستی نیست، چرا که اونوقت این آب کفه که باهاش ظرف رو میشوریم، نه تاید یا ریکا.
      البته شما فرمودید که اینطوری اسراف نمیشه، یا صرفه جویی صورت میگیره اما من فکر میکنم، واژه ی اسراف و صرفه جویی رو زمانی میتونیم به کار ببریم که مورد پیشنهادی من، با روشی کم هزینه تر اما لا اقل به همون اندازه مفید و کارامد رو در دستور کار قرار بدیم، نه اینکه راهی رو بریم که علی رقم کم هزینه تر بودن کارایی کمتری هم داره.
      مثلاً شما فرمودید ظرفها رو یه ک جا جمع کنیم و بعد از ظرف کمتر کثیف شروع کنیم به شستن.
      بسیار خوب، این فرموده ی شما منطقی هم هست و آب کمتری هم نسبت به روش من که بالعکس عمل کرده بودم و ظرفها رو یکی یکی میشستم مصرف میکنه اما این مزیت در مورد آب کف اصلاً وجود نداره و استفاده از ریکا به صورت مستقیم، اگرچه باعث مصرف بیشتر ریکا میشه اما قطعاً ظرف تمیزتری از سینک یا ظرفشویی خارج خواهد کرد.
      از این دو مورد بگذریم، در هشت مورد بقیه، حقیر مثل یک دانش آموز از شما یاد گرفتم و به درستی سفارشات شما اذعان میکنم/تشکر از شما استاد ارجمند و برادر بزرگوار و بزرگتر.

  3. سلام به احمد رضای عزیز..
    داداش همیشه نکاتی که میگی لایک داره.
    آقای حسنی هم دو روزه که برای امتحاناتش به شهرستان رفتن و دسترسی به نت نداشتن که جواب تون رو بدن.
    من به نوبه خودم از شما تشکر میکنم.

    • کدبانو می‌گوید:

      سلام خدمت استاد بزرگ آقای احمد رضا.
      نکاتی که فرمودید مثل همیشه کاملا درست و کاربردی هستند.
      پنج نکته ی اول شما رو انجام میدم و کاملا قبول دارم.
      راجع به نکته ششم هم باید بگم من از ریکای تاژ استفاده نکردم ولی از خاکستر کاملا راضی هستم.
      این که فرمودید باید برای شستن فلاسک از شیشه شور استفاده کنیم میشه بفرمایید چطور ممکنه؟
      میشه این کار رو به ما آموزش بدید؟
      این که فرمودید میشه آب ریکا غلیز درست کنیم خب اگر بعد از شستن ضرف ها اضافه اومد باهاش چیکار کنیم؟
      فکر نمیکنید اگر این کار رو هم انجام بدیم یک نوع اسراف محسوب میشه؟
      چون از اونجایی که اسکاج مدام واردش میشه ممکنه این آب ریکای غلیز برای دفعات بعدی قابل استفاده نباشه و مجبور بشیم بریزیمش دور.
      ولی اگر از مقدار خیلی کمی ریکا روی اسکاج استفاده کنیم اگر ریکا قدرت پاک کنندگیش بالا باشه هم ظرف رو بهتر تمیز میکنه و هم دیگه اضافه نمیاد که بخواییم بریزیمش دور.
      من خودم برای شستن ظرف هام حتی اگر زیاد باشه یکی دو بار ریکا روی اسکاجم میریزم و تمام ظرفها رو با همون میشورم.
      راجع به استفاده از آب برای شستن ظروف هم باید بگم که با آب ولرم موافقم. چون چربی ها رو روی ظرف باقی نمیزاره.
      در مورد سوسک ها هم باید بگم که کاملا درسته اما من ماهی یک بار کابینت ها رو میریزم بیرون و دستمال میکشم و تمیز میکنم.
      خدا رو شکر توی این سه سال سوسک توی خونه مون ندیدم.
      این به بهداشت و پاکیزگی هم ربط داره که بر میگرده به کدبانو بودن خانم خونه و هم سم پاشی قبل از اسباب کشی به خونه و هم به تازه ساز بودن خونه.
      خلاصه جایی که مرتب تمیز بشه جایی برای سوسک وجود نداره.
      مرسی از نکات کلیدی و کاربردی شما.

  4. کدبانو می‌گوید:

    سلام خدمت جناب حسنی عزیز.
    بسیار متشکرم که زحمت کشیدید و این آموزش رو با مشقت زیاد در اختیار ما گذاشتید.
    متشکرم که برای همنوعان تون قدمی مثبت برداشتید و به یاری خدا در این راستا ثابت قدم باشید انشاالله.
    قبل از این که یک سری نکات رو متذکر بشم از شما پوزش میخوام که با کارم دخالت در آموزش بسیار عالی شما کردم و امیدوارم این رو حمل بر جسارت و خدایی نکرده بی ادبی به شما و کار مقدس تون ندونید.
    از اونجایی که شما خودتون در ابتدای پست تون فرمودید من هم فقط نظر و تجربه ام رو در اختیار دوستان قرار میدم.
    ۱ اسکاجی که برای شستن فنجان ها استفاده میشه باید نرم باشه تا روی سطح و داخل اون خش نندازه.
    ۲ برای شستن ظروفی مثل فنجان نعلبکین نیاز به خیس کردن اونها نیست فقط ظروفی رو خیس کنید که جرم روی اون قابل شست و شو نیست مثل قابلمه غذا و مانند اون که برای درست کردن غذا مستقیما روی شعله قرار میگیره و غذا بیشتر بهش میچسبه.
    و یا ظروفی که خیلی وقت از نشستنشون گذشته مثلا ظروف ناهار رو میخوایید بعد از ظهر بشورید و جرم اونها خشک شده و با اسکاج کنده نمیشه.
    ولی اگر همون ظروف رو بخوایید ظهر بعد از ناهار بشورید کافیه که آشقال هاشو بگیرید و بعد بشوریدشون.
    ۳ همونطور که آقای احمد رضا فرمودن سعی کنیم اسکاج رو بعد از شستن ظروف تمیز بشوییم و فشار بدیم تا آب اضافیش گرفته بشه و بعد اون رو توی جا اسکاجی که به آبچکون بالای سینک قرار داره آویزون کنیم تا سریع خشک بشه و برای وعده بعد که خواستیم ظرف بشوریم اسکاجی تمیز داشته باشیم نه اینکه کثیفی های ظروف قبلی رو به ظروف جدید منتقل کنیم.
    ۴ راجع به انتخاب اسکاج باید بگم که اسکاج سیم دار رو برای ظروف رویی و امثال اون استفاده میکنند اما برای ظروف استیل مثل همین سینی چای که شما زحمت کشیدید و شستید نیازی به اسکاج سیم دار نیست چون به مرور ممکنه روش خش بیفته.
    ظروف نچسب مثل تفلون و چدن و غیره رو باید با اسکاج نرم شست تا مواد کف ظرف آسیب نبینه.
    ۵ این که اشاره کرده بودید به چگونگی استفاده از لکه بر باید بگم تا جایی که ممکنه سعی کنیم از این ماده استفاده نکنیم چون هم برای ریه و هم برای پوست دست فوق العاده خطرناک هست.
    ولی اگر کسی از ما مدت زیادی ظروفی مثل فنجان و یا لیوان و بشقابهایی که رنگ روشن دارن رو نشسته باقی گذاشتن مثلا یکی دو روز ظروف شون رو به هر دلیلی نشستن باید به همراه ریکا مقداری وایتکس رو هم روی اسکاج بریزن و با اون ظرفشون رو بشورن تا لکه های بجا مونده از چای نوشابه و یا غذا پاک بشن.
    ۶ من در پست قبلی تون که آموزش درست کردن چای بود هم گفتم که شما نباید آشقال های ظروف تون رو مثل فلاسک و غیره رو توی سینک دوم که داخلش سبد قرار دادید بریزید چون خیلی زود اونجا تبدیل به یک سطل آشقال میشه و آشپز خونه شما بوی بدی میگیره و اصلا برای طبخ غذا محیطی بهداشتی نیست.
    اصلا استفاده از این سبدها رو نهی میکنم و توصیه میکنم اصلا از این سبدها توی سینک قرار ندید و بجاش یک سبد کوچیک اونجا برای اینکار بزارید تا هم زود به زود و به راحتی خالیش کنید و هم بعد از شستن ظروف اون رو هم بشورید تا لکه های بد رنگ روش نمونه.
    این باعث میشه که شما همیشه سینک تمیزی داشته باشید.
    ۷ شما خیلی کار رو برای خودتون سخت کردید.
    میتونید خیلی راحت سینک رو قبل از شستن ظروف خالی کنید و آب بکشید و بعد همه ظروف رو کف مال کنید بعد همه رو با هم بشورید و داخل آبچکون بالای سینک قرار بدید.
    اگر یک بار این آبچکون رو لمس کنید متوجه میشید که جاهای مخصوصی برای بشقاب و معمولا وسط اون هم جایی برای لیوان هست.
    فنجان و لیوانهای دسته دار رو هم بعد از شستن میتونید به حلقه هایی که از آبچکون آویزون هستند وصل کنید تا داخل لیوان در معرز هوا قرار بگیره و بوی ریکا و ماده ای که باهاش ظرف شستید ازش خارج بشه.
    ۸ این که گفتید افراد بینا راحت تر و بهتر میتونن ظرف بشورن رو اصلا قبول ندارم چون ما قطعا با قدرت لمس بالایی که داریم تو این کار موفق تر هستیم.
    این فقط بر میگرده به تجربه و تمرین زیاد.
    خود من وقتی با فردی بینا ظرف میشورم معمولا بهش میگم تو ظرف رو کف مال کن من هم آب میکشم.
    ولی تا آخر کار بارها ظرفی رو که اون جلوی من گذاشته تا بشورم رو بهش بر میگردونم و میگم دو باره بشور چربه هنوز.
    خواهر همسرم عقیده داره که من کارهای نظافتی رو تمیز تر از افراد بینا مثل خودشون انجام میدم و معتقد هست که انگشتهای من خیلی خوب همه چیز رو تشخیص میدن.
    ۹ ظروفی مثل قابلمه و سینی رو میتونید خارج از آبچکون قرار بدید چون جای زیادی رو اشغال میکنن و بهتره که سینی رو به دیوار تکیه بدید و قابلمه ها رو به صورت بلعکس قرار بدید.
    ۱۰ اصلا تاید برای شستن ظرف نیست و خیلی ها به اشتباه با اون ظرف میشورن.
    اسم تاید پودر لباس شویی هست و اسم ریکامایع ظرف شویی.
    اما خب از اونجایی که ذهن ما ایرانی ها خلاقه همیشه دست به جایگزین مون خوبه و از این کارها زیاد میکنیم.
    ۱۱ ریکا همونطور که گفتید قدرت ضد عفونی بالایی داره و برای ظرف هم ساخته شده.
    ۱۲ و در آخر هم باید بگم که حتما باید بعد از شستن ظروف سینک رو هم شست تا از کف و احیانا کثیفی های دیگه تمیز بشه سینک و اطراف سینک رو که مطمین هستید در معرز کثیفی قرار گرفته رو هم با اسکاج و آب بشورید.
    خب باز هم تشکر میکنم از جناب حسنی که یکی از پستهای خانه داری رو از روی دوش من برداشتند.
    انشاالله در موارد بعدی هم کمک یارم باشن.

    • محمد حسنی می‌گوید:

      با سلام و عرض تشکر به محضر خانم کدبانوی عزیز دنیای سپید.
      خدا رو شاکرم که این مطلبم، طوری مدیریت شد که خود حقیر، ملزم به اداره کردن کامل این مطلب نشدم و سایر کاربران محترم هم بر خلاف رویه و سنت همیشگی سایتهای نابینایی وارد بحث با همدیگه شدند.
      از شما خواهر عزیزم هم به جهت نکاتی که متذکر شدید سپاسگزارم.
      فقط یاد آور میشم که مورد شماره ی شش، (وجود سبدی کوچک در سینک دوم جهت تجمیع پسمانده های غذاهای داخل ظروف) اگرچه ممکنه در فایل صوتی آموزش به خوبی توضیح و تصویرسازی ذهنی نشده باشه اما توسط حقیر رعایت شد.
      از شما به خاطر دیدگاه بسیار مفیدتون متشکرم.
      جالبه خدمت بازدید کنندگان عزیز متذکر بشم، من زمانی که داشتم به صورت تلفنی نقد خانم کدبانو نسبت به آموزشم رو میشنیدم، ایشون به من فرمودند که شما از اسکاج سیمی استفاده کردید، درسته؟.
      وقتی حقیر این موضوع رو تعیید کردم و از ایشون پرسیدم چطور متوجه این مورد شدید، فرمودند که از صدای کشیده شدن اسکاج روی ظروف مشخص بود که من واقعاً نسبت به این سطح بالای مهارت ایشون متعجب شدم و حقیقتاً از دقت نظر این خواهر بزرگوار سپاسگزار و متشکرم.

  5. احمدرضا می‌گوید:

    درود بر آبجی کدبانوی گرامی تمام مواردی را که فرمودید قبول دارم درباره شیشه شور باید بگم که این یه وسیله هست یه وسیله دراز و زبر هست که اون را داخل فلاسک می کنن و می چرخونن و همراه با مایع ظرف شویی اون قدر این کار را می کنن تا به تمام سطح فلاسک کشیده بشه
    درباره غلظت مایعی که ما درست می کنیم بعد از این که کار ما تموم شد اون را دور می ریزیم و اطمینان داشته باشید مقدار مایعی که شما واسه درست کردن این مایع به کار می برید خیلی تفاوتی با اون چیزی که شما طی شستن ظروف از اون استفاده می کنید نداره بازم سپاس از این که وقت گذاشتید و کامنت بنده را مطالعه فرمودید آ راستی من اسم آبچکون را فراموش کرده بودم منظورم از جاظرفی توری همین آبچکون بود که من نام فارسیش را فراموش کرده بودم خب چی کار کنم من لرم دیگه خخخخخ

    • محمد حسنی می‌گوید:

      سلام و تشکر مجدد از جناب احمدرضای عزیز و البته لر دوست داشتنی.
      عزیز، من از نقد شما استفاده بردم و مورد شیشه شور هم جالب بود برام اما هنوز در مورد آب کف متقاعد نشدم که آیا کمتر استفاده شدن ریکا در این مدل در مورد تمیز شسته شدن ظروف هم مثل مورد استفاده ی مستقیم از ریکا مفید هست و به همون اندازه هم ظروف رو تمیز میکنه یا نه؟/تشکر از شما استاد ارجمندم.

      • کدبانو می‌گوید:

        جناب حسنی شاید منظور آقای احمد رضا این بوده که مثلا همون ریکا رو به همراه مقدار خیلی کمی آب استفاده میکنن.
        مثلا طوری که اسکاج توی اون ماده ای که ایشون درست میکنن شناور نمیشه.
        در مورد معرفی وسیله شیشه شور هم متشکرم واقعا من نمیدونستم همچین چیزی هم وجود داره و فقط خدا میدونه چقدر برای شستن این لیوان قدیمی ها که هم خیلی باریک و هم بلند هستن دچار مشکل میشم.
        دستم کاملا به کف لیوان نمیرسه و خیلی برام سخته تمیز کردنش.
        واقعا متشکرم حالا در اولین فرصت این وسیله رو تهیه میکنم.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً این معادله ی امنیتی رو هم حل کنین تا مطمئن بشیم یه وقت خدایی نکرده رباط نیستین! *