مستقل باشیم۱۲

«این مطلب، پیشتر در سایت کشور عشق منتشر شده بود ولی به دلیل انحلال آن سایت، به آرشیو دنیای سپید افزوده گردید.»

به نام یگانه ی بی همتا.
سلام و هزاران سلام به تکتک رهجویان موفقیت.
امیدوارم هرجا و در هر شرایطی که هستید بهترین زمان رو سپری کنید انشاالله.
امروز تصمیم داریم چند کار ساده و یکی دو غذای راحت را آموزش بدهیم.
مدتها قبل یکی از دوستان طرز تهیه نیم رو رو درخواست داده بودند که امروز به همراه درست کردن پیازداغ و سرخ کردن سیب زمینی که این هم به درخواست یکی دیگر از
دوستان بوده آموزش میدهیم.
خب اول برویم به سراغ نیم روی خودمان,
تخم مرغها را در یک کاسه متوسط شکسته و با قاشق مرتب به هم میزنیم تا یک دست شود,
وقتی احساس کردیم قاشق مان بهصورت هموار در ظرف حرکت میکند و به ماده ای گلوله ای شکلی برخورد نمیکند متوجه میشویم ماده گلوله ای که همان ضرده تخم مرغ است در
سفیده ها حل شده و تخم مرغ یک دست شده.
اگر سه عدد تخم مرغ داشته باشیم نصف قاشق غذا خوری روغن جامد را در ماهیتابه تخم مرغ پزی ریخته و نصف قاشق مربا خوری نمک به روغن اضافه میکنیم و روی شعله ملایم
قرار میدهیم تا روغن داغ شود,
روغن وقتی گرم میشود صدایی از خود تولید میکند و وقتی کاملا داغ شد آن صدا متوقف میشود.
تخم مرغ ها را به آرامی درون ماهیتابه سرازیر کرده و بعد از کمی تعمل با قاشق آنها را به هم میزنیم تا هم نمکی که در روغن داشتیم به تمام تخم مرغ برسد و هم
تخم مرغ ته نگیرد.
با قاشق میتوانیم به روی تخم مرغ بکشیم و متوجه شویم که تخم مرغ سفت شده یا هنوز عسلیست یا نیم پز است.
برخی ها تخم مرغ را نیم پز میخورند و برخی مثل من تخم مرغ را کاملا پخته,این بستگی به سلیقه ی فرد دارد.
بعد از اینکه سفتی تخم مرغ به اندازه دل خواه تان رسید زیر گاز را خاموش کنید,نوش جان.
برخی ها دوست دارند بعد از اینکه تخم مرغها را در کاسه زدند یک قاشق رب گوجه هم برای خوش تعم شدن به آن اضافه کنند و بقیه مراحل را انجام دهند,که البته خوش
مزه خواهد بود.
یک نوع غذای دیگر هم وجود دارد که نامش خاگینه است و با تخم مرغ و آرد گندم درست میشود. مراحل همان است ولی برای این غذا ماهیتابه باید بزرگ تر باشد و بعد از
شکستن تخم مرغ در ظرف یک قاشق غذا خوری آرد گندم به آن اضافه میکنیم و کاملا به هم میزنیم تا مایع یک دست شود.
یک قاشق آرد برای سه عدد تخم مرغ کافیست. اگر میخواهید یک فرمول کلی داشته باشید باید بگویم آرد همیشه به اندازه ای باشد که مایع سفت نشود و وقتی قاشق را در
ظرف میگردانیم به راحتی حرکت کند.
بعد از داغ شدن روغن مایع خاگینه را درون ماهیتابه ریخته و یکی دو دقیقه صبر میکنیم تا زیر خاگینه سرخ شده و خاگینه خودش را بگیرد.
از کجا بفهمیم این اتفاق افتاده؟
قاشق را از کناره خاگینه در زیر آن فرو کنید,اگر سرخ شده باشد خاگینه خشک است و جملگی از ماهیتابه جدا میشود اما اگر هنوز سرخ نشده نرم است و فقط همان قدر که
در قاشق است از ماهیتابه جدا میشود.
بعد از اینکه یک طرف خاگینه سرخ شد آن را به آرامی برگردانید تا طرف دیگر آن به همین شکل سرخ شود.
برای نابینایان برگرداندن خاگینه و امثال آن بسیار سخت است خب چه کنند؟
در جاهایی که لوازم خانگی میفروشند وسیله ای وجود دارد که من هنوز اسمش را نمیدانم.برخی ها به آن کباب برگردان میگویند و بعضی ها هم برگردان.
این وسیله شبیه انبر است و ته آن یک دسته عایق وجود دارد. شما لبه های آن را از هم باز میکنید و یکی از آنها را زیر خاگینه و لبه دیگر را روی آن قرار میدهید
و وقتی مطمین شدید که خاگینه را محکم گرفته اید آن را به آرامی برگردانید و بگزارید تا آن طرفش هم سرخ شود.
توجه زیر ماهیتابه باید متوسط باشد نه زیاد و نه ملایم.
بعد از سرخ شدن طرف دیگر شعله را خاموش کنید,نوش جان.
خاگینه چون باید سرخ شود باید یا از روغن سرخ کردنی استفاده شود و یا روغن جامد بیشتری را در ماهیتابه بریزید. مثلا یک قاشق سر پر.
تخم مرغ آب پز را هم که در یکی از کامنتهای مستقل باشیم شماره قبل توضیح دادیم,پس دیگر نیازی به تکرار مکررات نیست.
برویم به سراغ خورد کردن و سرخ کردن سیب زمینی.
سیب زمینی ها را تمیز بشویید تا گل و لای آن گرفته شود,به خاطر دارید چگونه سیب و کیوی را پوست میکندیم؟ به همان شکل سیب زمینی را هم پوست میکنیم و قسمتهایی
که دارای چاله و یا همان خرابیست را با نک چاقو تمیز میکنیم. به این شکل که نک چاقو را درونش سطحی فرو کرده و یکی دو دور میچرخانیم تا خرابی آن قلفتی کنده شود.سیب
زمینی پوست کنده را از سر آن به صورت ورق ورق نسبتا نازکی برش میدهیم,کارتان که تمام شد برشی از آن را برداشته و از کناره ی آن به صورت عمودی برش های باریک
میزنیم وبه این صورت سیب زمینی ها ی خلال شده مان را در یک ظرف آب و نمک ریخته و ۵الی۱۰دقیقه صبر میکنیم تا سیب زمینی مان نرم شود,آنها را در یک صافی ریخته
وتمیز میشوییم و با یک دستمال تمیز آنها را خشک میکنیم و یا منتظر میشویم تا آب آنها کاملا گرفته شود. روغن را در ماهیتابه داغ کرده و سیب زمینی ها را درون
آن میریزیم,و با پشت قاشق آنها را در کف ماهیتابه پهن میکنیم تا جایی که مطمین شویم سیب زمینی ها روی هم قرار ندارند.اگر سیب زمینی های ما از مقداری که کف ماهیتابه
پهن کرده ایم بیشتر باشد باید آنها را درمرحله ی بعد سرخشان کنیم. شعله را متوسط قرار داده و مدتی صبر میکنیم تا سیب زمینی ها سرخ شون.با قاشق به آرامی یک تکه
سیب زمینی را بر میگردانیم تا ببینیم پشت آن خشک و خود آن به راحتی جا به جا میشود؟اگر چنین بود آنها سرخ شده اند و شما باید همه را به هم بزنید تا زیر و رو
شوند.با پشت قاشق آن ها را دوباره کف ماهیتابه صاف کنید وصبر کنید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
نکته,
به خاطر داشته باشید که هروقت غذایی را سرخ کردید طرف دوم زود تر از طرف اولش سرخ میشود.مثلا اگر شما طرف اول سیب زمینی را در ده دقیقه سرخ کردید طرف دوم در
۵الی۶دقیقه سرخ میشود.چون برای مرتبه دوم هم روغن داغ تر است و هم نیمی از غذا سرخ شده.
فراموش نکنید سیب زمینی ها را با کفگیری که سطح صافی دارد آنهارا از ماهیتابه خارج کنید تا روغن اضافه نداشته باشد. یا اگر تعداد سیب زمینی تان زیاد است یک
صافی را روی یک قابلمه قرار دهید و ماهیتابه را در ثافی برگردانید.اگر روغن سیاه نشده باشد میشود بار دیگر از آن استفاده کرد..
یکی از دوستان پرسیده بودند چه کنیم تا سیب زمینی مان به صورت یک دست و مرتب خلال شوند؟باید بگویم در این روشی که توضیح دادیم این اتفاق با تمرین خواهد افتاد.
راه دیگری هم وجود دارد وسیله ای به نام نایسردایسرپلاس در بازار وجود دارد که به شما کمک میکند موادی مانند سیب زمینی,پیاز,خیار, و مانند آن را به طور یک دست
خورد کنید.این وسیله یک مخزن مربع شکل است که دارای چند قالب است این قالبها به سلیقه شما روی در مخزن نصب شده و شما بعد از ورق ورق کردن سیب زمینی ورق ها را
روی قالب ها قرار میدهید و در مخزن را به روی آن بسته و دگمه ی روی در را فشار میدهید.مواد شما هرچه که باشد به صورت یک دست خورد شده درون مخزن میریزد.
پارسال که خود من این وسیله را خریدم سی هزارتومان بود و قیمتهای مختلفی داشت.
این مبحث طولانی شد و درست کردن پیازداغ موکول میشود به مباحث بعد.
به امید روزی که همه ی ما در همه امور مان مستقل باشیم,این ربطی به مرد یا زن بودن ما ندارد.

درباره کدبانو

مریم حسنی هستم خانه دار و امیدوارم در زمینه هایی که به لطف خدا مستقلم بتوانم برای دوستان مفید واقع شوم. مهارتهای من استقلال فردی، خانه داری آشپزی و دستی هم در پخت شیرینی جات دارم.
این نوشته در دسته‌بندی نشده ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً این معادله ی امنیتی رو هم حل کنین تا مطمئن بشیم یه وقت خدایی نکرده رباط نیستین! *