مستقل باشیم۹

«این مطلب، پیشتر در سایت کشور عشق منتشر شده بود ولی به دلیل انحلال آن سایت، به آرشیو دنیای سپید افزوده گردید.»

به نام خالق دوستی.
سلامی به روشنایی دلهای تک تک شما.
ولادت حضرت علی اکبر جلوه ی صورت و سیرت رسول خدا را به شما خوبان تبریک عرض میکنم.
امیدوارم که در این روز خجسته خود آقا برایتان یک عیدی ویژه در نظر بگیرد انشاالله.
خب برویم به سراغ اولین جلسه آشپزی و خانه داری.
نترسید من هرگز قصد ندارم در این جلسه پخت غذا را آموزش دهم, اول به سراغ آشنایی با اجاغ گاز و استفاده از فندک یا کبریت میرویم.
خب این تمرینها را با هم انجام میدهیم.
۱رو به روی یک اجاغ گاز خاموش قرار میگیریم و با دستانمان تمام زوایا ی آن را لمس میکنیم. اجاغ گاز ما یک در شیشه ای دارد که آن را برای آشپزی باز میکنیم.در
اجاغ بالای آن قرار دارد و مانند در یک صندوق باز میشود و به صورت عمودی به دیوار پشت اجاغ تکیه میدهد.دستمان رو به روی خود اجاغ گاز میکشیم,کف اجاغ به سه قسمت
مساوی تقسیم شده که سه میله قفصه ای شکل روی آنها قرار دارد.در قسمت راست و چپ اجاغ دوتا آهن دایره ای شکل که یکیی کوچک و دیگری بزرگ تر است.در قسمت وسط اجاغ
یک آهن بیشتر نیست که آن هم از آن چهارتا بزرگ تر است.به این آهن های دایره ای شکل شعله ی گاز میگویند که هنگام روشن شدن آتش به گرد آنها حلقه میزند و زیر قابلمه
را به طور یک نواخت روشن نگه میدارد تا غذا به صورت یک دست پخته شود.
ما با تعجب متوجه میشویم که این شعله ها و میله های روی اجاغ به راحتی از آن جدا هم میشود.این برای راحت تمیز کردن گاز بسیار عالیست.
دستمان را به پایین تر سور میدهیم واییی چقدر دگمه اینجاست!اینها دیگر به چه دردی میخورند؟
اینها شیر اجاغ گاز هستند.ولی از سمت چپ یک دگمه وجود دارد که با بقیه فرق میکند!کمی پهن و برآمدگی کمتری دارد!به این دگمه فندک گاز میگویند.در سمت راست اجاغ
هم یک چیزی شبیه شیر گاز وجود دارد که به راحتی شیر باز و بسته نمیشود!این دیگر چیست؟این درجه ی تنظیم اجاغ است که زیاد به کار ما روشن دلان نمی آید.شیرهای
اجاغ به ترتیب از سمت راست اولی که گفتیم دگمه فندک است که بعد کاربردش را خواهیم گفت.پنج تای بعدی شیر باز کردن شعله هاست و آخری هم که پیچ تنظیم درجه است
که بسیار شبیه شیرهای گاز است.
پایین تر را لمس میکنیم,چیزی شبیه در وجود دارد که این در کمد اجاغ است.این کمد دو طبقه جا دارد و چیزهایی مانند روغن,نمک,ادویه جات, و غیره را درونش میگذارند.
خب و اما کار با اجاغ,
شیرها را هرکدام یک بار جداگانه بپیچانید ببینید صدای سسسسسسسسسسسسسسسسسس از کجا به گوش میرسد؟از اینجا متوجه میشوید که کدام شیر مال کدام شعله است.سریع شیر
را بعد از تشخیص ببندید.برای روشن کردن اجاغ باید اول فندک را به سمت داخل فشار داده تا صدایی مانند تکککککککککککک از آن به گوش برسد و بعد شیر گاز را خیلی
آرام باز کنید تا صدای روشن شدن گاز به گوشتان برسد. در اینجا هم صدا به گوشتان میرسد و هم از حرارت شعله متوجه روشن شدن گاز میشوید.فراموش نکنید که برای اولین
بار یک فرد بینا را در کنار خود داشته باشید.یک بار همه شعله ها را روشن کنید تا ترستان از اجاغ بریزد.به خاطر داشته باشید که اگر شیرهای گاز را به سمت مخالف
بچرخانید اجاغ خاموش میشود.چند بار شیر را باز و بسته کنید تا به گاز مسلط شوید.
خب شاید شما در منزلتان از اجاغی استفاده میکنید که فندک سر خود نداشته باشد,تکلیف چیست؟
در این صورت شما باید از کبریت و یا فندک جداگانه استفاده کنید که من فندک را برای دوستان نابینا بهتر و بی خطر تر میدانم.
یک کبریت را خوب لمس کنید,یک جعبه ی کشویی مانند که چوبهای باریکی درونش قرار دارد.یکی از چوبها را بیرون کشیده و کبریت را ببندید.چوب را لمس کنید,یک سر آن
با سر دیگر فرق دارد,کمی بزرگ تر و لیز تر است.آن قسمت قسمت گوگردی کبریت است که اگر به کناره ی کبریت کشیده شود آتش روشن میشود و صدایی مثل ففففففف به گوش
میرسد.
خب حالا با یک فوت کبریت را خاموش کنید که مسیله ای را به شما بگویم.
اگر شعله ی یک اجاغ فندک دار را لمس کنید متوجه میشوید که چیزی شبیه یک میخ کوچک کنار هرکدام قرار دارد.این همان سر فندک هر شعله است.وقتی شما دگمه فندک را
فشار میدهید به طور خودکار فندک کنار پنج تا شعله روشن میشود که اگر شیر هر کدام را باز کنید همان شعله روشن میشود.اما در شعله های اجاغهای بی فندک اینطور نیست.
یک اجاغ بی فندک را ببینید,شعله اش را لمس کنید از این میخ ها ندارد در اوز یک سوراخ ریز کناره شعله وجود دارد که وقتی شیر گاز را باز میکنیم یک نسیم خنک و
بد بو به انگشتمان میخورد که همان گاز است.سعی کنید جای این سوراخ ها را کنار هر شعله پیدا کنید چون کبریت و یا فندک جداگانه را باید به این سوراخها نزدیک کنید
تا گاز روشن شود.یعنی کبریت را روشن کرده و شیر را به آرامی باز کرده و چوب روشن شده را به سوراخ شعله نزدیک کنید تا اجاغ روشن شود.
در مورد فندک هم باید بگویم که همه ما در کودکی مخصوصا آقایان یک تفنگ اسباب بازی داشته ایم,اکثر فندکها شبیه همان اسباب بازی دوران کودکی ما ساخته شده که با
فشار دادن ماشه آتش از لوله تفنگ بیرون میزند.لوله تفنگ را به سوراخ شعله نزدیک کنید و شلیک کنید و دستتان را روی ماشه نگه دارید و شعله را به آرامی بچرخانید
تا اجاغ روشن شود.
ببینید دوستان چون کلید اول آشپزی کار با اجاغ است دیگر در این جلسه موضوعی مطرح نمیکنیم تا با تمرین این دروس را ملکه ذهن خود کنیم و بعد به سراغ درست کردن
چایی و خوراکی برویم.
درضمن من این هفته در خدمتتان نیستم و به یاری خداوند در هفته های بعد جلسات مستقل باشیم را پی خواهیم گرفت.
نظر مثل همیشه فراموش نشود.
مطمین باشید در کامنتها پاسخ گو هستم به یاری خدا.
برایتان روز های سراسر از زیبایی را آرزو میکنم.
موفق و سربلند باشید.

درباره کدبانو

مریم حسنی هستم خانه دار و امیدوارم در زمینه هایی که به لطف خدا مستقلم بتوانم برای دوستان مفید واقع شوم. مهارتهای من استقلال فردی، خانه داری آشپزی و دستی هم در پخت شیرینی جات دارم.
این نوشته در دسته‌بندی نشده ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً این معادله ی امنیتی رو هم حل کنین تا مطمئن بشیم یه وقت خدایی نکرده رباط نیستین! *