مستقل باشیم ۱۵

«این مطلب، پیشتر در سایت کشور عشق منتشر شده بود ولی به دلیل انحلال آن سایت، به آرشیو دنیای سپید افزوده گردید.»

به نام خالق محبت.
سلام و هزاران درود خدمت دوستان همیشه همراه.
امیدوارم هر روزتان به مراتب بهتر و زیبا تر از دیروزتان باشد انشاالله.
در درجه اول از شما دوستان بابت تاخیرم عذر خواهی میکنم و متشکرم که در این مدت به یاد بنده و پستهایم بودید و سراغمان را از جناب خادم پایگاه میگرفتید.
امیدوارم این فرصتی که در خدمتتان نبودم حسابی در امر استقلال خود تلاش کرده باشید و مسایل آموزش داده را تمرین کرده باشید.
امروز میخواهیم طبق روال که از آموزش خوراک های آسان شروع میکردیم طرز پخت شامی وفوت و فن نابیناییش را با هم بیاموزیم.
این بار هم مایلم مثل همیشه با نظرات،انتقادات، و پیشنهاداتتان مرا یاری کنید.
اول برویم به سراغ سوال دوستمان که در رابطه با سرخ کردن پرسیده بودند.
ایشان پرسیده بودند که چطور میشود فهمید که مواد غذایی مانند مرغ سوخاری سرخ شده است؟ که قبل از هر چیز به این موضوع مهم می پردازیم.
ببینید دوستان،ما وقتی موادی مثل مرغ سوخاری را کف ماهیتابه میچینیم بعد از چند دقیقه قاشق را در دست گرفته و به آرامی به سراغ اولین تکه ای که در ماهیتابه
قرار داده ایم میرویم. نک قاشق را خیلی آهسته به زیر تکه گوشت برده و تست میکنیم که خشک است یا هنوز به نرمی اولش است؟ اگر ماهیتابه رویی باشد گوشت سرخ شده
به راحتی از آن جدا شده و شما متوجه میشوید که گوشت سرخ شده است. اما اگر ماهیتابه تفلون باشد این راه مناسبی نیست. شما باید روش اول را انجام دهید یعنی با
قاشق تست کنید ببینید گوشت آن حالت نرمی خود را از دست داده یا نه؟ بعد از این که متوجه شدید که مرغتان سرخ شده به آرامی قاشق را به زیر تکه مرغ برده و آن را
برگردانید.
بعضی از دوستان برایشان بسیار دشوار است که به این روش تکه مرغ را برگردانند، پس چه کنند؟ روش دیگری هم وجود دارد که بسیار آسان تر است آن هم این است که با
برگردان این کار را انجام دهند.
به خاطر دارید که در پستهای اولیه این وسیله را معرفی کردم؟ این وسیله مانند دو قاشق بر روی هم سوار شده اند که به وسیله یک حلقه که به انتهای دسته آن متصل
شده است باز و بسته شده و خود شما میتوانید بسته به زخامت گوشت یا مواد دیگری که دارید درجه باز یا بسته بودنش را تنظیم کنید.مرغ را بین دو قاشقش گرفته و به
راحتی پشت و رو کنید.
خود من این وسیله را چند روز قبل به قیمت ۲۵۰۰خریدم و یک نوع دیگری هم بود که از وسیله من بهتر بود و قیمتش هم ۸۰۰۰تومان بود.
این را گفتم تا بدانید خیلی هم گران نیست و شما میتوانید با توجه به نیاز خود یکی از آنها را خریداری کرده و از آن استفاده کنید.
خب برویم به سراغ شامی و طرز پخت این غذای خوش مزه.
مواد لازم برای دو نفر.
سیب زمینی سه عدد متوسط،پیاز یک عدد کوچک،گوشت چرخ کرده به اندازه یک سیب زمینی متوسط،فل فل،نمک،زردچوبه به میزان دلخواه،تخم مرغ یک عدد،آرد نخودچی یک قاشق
غذا خوریروغن سرخ کردنی به میزان لازم.
طرز پخت،
سیب زمینی ها را تمیز شسته و مانند سیب که قبلا آموزش دادیم پوست کنده و با رنده متوسط رنده میزنیم.پیاز را نیز شسته و با همان درجه بر روی سیب زمینی رنده میزنیم.گوشت
چرخ کرده را به آنها اضافه کرده و تخم مرغ و آرد و ادویه ذکر شده را اضافه میکنیم.دقت کنید که دستانتان حتما تمیز شسته شده باشد چون این غذا ارتباط مستقیمی
با دست شما دارد و نمیشود با قاشق و یا مانند آن درست شود. مواد را که با هم مخلوط کردید با دست کاملا ورز دهید تا جایی که مطمین شوید که مواد کاملا به خورد
هم رفته است. روغن را جداگانه کف ماهیتابه ریخته و بگذارید تا داغ شود»همانطور که قبلا داغ کردن روغن را آموزش دادیم«.ظرف محتوای مواد شامی را کنار دست خود
قرار داده و با سه انگشت شصت،اشاره و ووسط از مواد را بردارید و کف دست خود گلوله ای درست کنید و سپس کاملا پهن کنید تا اندازه دلخواهتان به دست بیاید. مواظب
باشید که ضخامت شامیتان نه زیاد باشد نه کم،همانطور که قبلا گفتیم آنها را کناره ماهیتابه بچینید و سعی کنید کف ماهیتابه خالی باشد تا به راحتی بتوانید شامی
هایتان را برگردانید.هنگامی که شامی ها را میچینید برایشان شماره گذاری کنید مثلا از سمت راست شماره یک تا سمت چپ و در نهایت دور ماهیتابه را شماره های دو،سه،چهار
را بچینید.سعی کنید برای اینکه اشتباه نکنید هر بار فقط چهار شامی را سرخ کنید .روش برگرداندن شامی هم مانند مرغ سوخاریست، با این تفاوت که شامی زود تر از آن
سرخ میشود.فراموش نکنید هر ۷یا۸شامی را که سرخ کردید با پشت قاشق کف ماهیتابه را چک کنید ببینید روغنتان تمام شده یا نه؟ اگر کف ماهیتابه لیز بود یعنی هنوز
روغن شما نیاز به تجدید ندارد اما اگر خشک بود کمی روغن در ماهیتابه خود بریزید تا شامی های خوش رنگ تری داشته باشید.حتما برای سرخ کردن از روغن سرخ کردنی استفاده
کنید که هم دیر تر میسوزد و هم مواد شما را خوش رنگ تر میکند و هم زیاد جذب غذا نمیشود و شما میتوانید بیشتر از آن استفاده کنید و ضرر کمتری دارد.
یک ظرف جداگانه کنار دست خود داشته باشید تا به محض سرخ شدن دو طرف شامی ها آن ها را برداشته و درون ظرف قرار دهید.
شامی را هم میتوان با برنج ساده صرف کرد، هم با نان و گوجه فرنگی و خیارشور خورد شده.
نوش جان.انشاالله در جلسه بعد طرز پخت کوکو سیب زمینی و کوکو سبزی را آموزش خواهیم داد.
به امید موفقیت و سر افرازی تکتک شماها.

درباره کدبانو

مریم حسنی هستم خانه دار و امیدوارم در زمینه هایی که به لطف خدا مستقلم بتوانم برای دوستان مفید واقع شوم. مهارتهای من استقلال فردی، خانه داری آشپزی و دستی هم در پخت شیرینی جات دارم.
این نوشته در دسته‌بندی نشده ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً این معادله ی امنیتی رو هم حل کنین تا مطمئن بشیم یه وقت خدایی نکرده رباط نیستین! *